Αγγλική Έκδοση Δικτυακού Τόπου
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Αρχείο Ανακοινώσεων


2015

Προκήρυξη βραβείου Νέου Ερευνητή του Π.Κ.
Ανακοινωση για μεταφορα μαθηματων εξεταστικης
Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις στα μαθήματα που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γινόταν την Δευτέρα 6/7/2015 μεταφέρονται την Τρίτη 7/7/2015 τις ίδιες ώρες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας
Καθητητής Γ. Κοντάκης

2015-06-29


Προκήρυξη: ΠΜΣ "ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ" 2014-2015
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην «ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οπτική και Όραση» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης δέχεται αιτήσεις από Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 μέχρι Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.optics-vision.gr και στη γραμματεία του ΔΠΜΣ: τηλ. 2810 394868. Email: opticsvision@med.uoc.gr

Διευθυντής Σπουδών του Προγράμματος:
Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας

2015-06-22


Ημερίδα: CONCERT θέματα ακτινοπροστασίας εγκύων εργαζομένων σε νοσοκομεία
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ερευνητική ομάδα του προγράμματος CONCERT (Conceptus Radiation Doses and Risks from Imaging with Ionizing Radiation) οργανώνει ημερίδα αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου προκειμένου να παρουσιάσει τα ερευνητικά αποτελέσματα του προγράμματος, να συζητηθούν θέματα σχετικά με την διαχείριση εγκύων ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε ακτινολογικές εξετάσεις και θέματα ακτινοπροστασίας εγκύων εργαζομένων σε νοσοκομεία.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα βοηθήσουν στην εκπόνηση οδηγιών για τη διαχείριση, από την πλευρά της ακτινοπροστασίας, εγκύων ασθενών και εγκύων εργαζομένων.
Πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα και την ημερίδα υπάρχουν στο http://embryodose.med.uoc.gr/index.php.

Γιάννης Δαμηλάκης
Υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ...

2015-06-19


Προκύρηξη: Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. για το Τμήμα Ιατρικής
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση μία (1) θέση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής:

1. Αριθμός προκήρυξης: 2685/10-03-2015, Φ.Ε.Κ. 520/05-06-2015 τ. Γ’, ΑΔΑ: ΩΣ1Λ469Β7Γ-ΣΝΨ, ΚΩΔΙΚΟΣ «ΑΠΕΛΛΑ»: 627371, Τομέας Παθολογίας Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ρευματολογία – Κλινική Ανοσολογία».

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 18-08-2015. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες, Τηλέφωνο: 2810-394762 - email: medsec@med.uoc.gr.
Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη ...

2015-06-18


Ψήφισμα Σχολής Επιστημών Υγείας για τον θάνατο του Καθηγητή Κώστα Χρηστάκου
Ψήφισμα της Koσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το θάνατο του Καθηγητή Φυσιολογίας Κωνσταντίνου Ν. Χρηστάκου

Διαβάστε το πλήρες ψήφισμα...
Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-06-17


Διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα
Ανακοίνωση - Πρόσκληση: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης
Διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα


Η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα τα Εργαστήρια Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, Τοξικολογίας και Οφθαλμολογίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα» που υλοποιείτε στα πλαίσια του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας: Ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ιατρική - Φαρμακευτική - Βιοτεχνολογία

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Το πρόγραμμα προσφέρει γνώσεις στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα σε τρεις σημαντικούς κλάδους της Ιατρικής:


2015-06-12


ΧΟΡΗΓΗΣΗ (12) ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (12)
ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 2015-2016


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-06-10


Προκήρυξη: ΠΜΣ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ" 2014-2015
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», διάρκειας 3 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) να υποβάλλουν αίτηση για το ακαδ. έτος 2015-2016, μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015. Η παρούσα πρόσκληση αφορά μόνο στην κατεύθυνση «Δημόσια Υγεία – Επιδημιολογία»

Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ είναι ο Καθηγητής κ. Τάσος Φιλαλήθης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://mph.med.uoc.gr

Γραμματεία ΠΜΣ ΔΥ/ΔΥΥ: τηλ. 2810-394615, e-mail: mph@med.uoc.gr.

2015-06-05


Η Ιατρική πρωταθλήτρια στο Π.Κ. και στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ
Η ομάδα μπάσκετ της Ιατρικής Σχολής στέφθηκε πρωταθλήτρια τόσο για στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα.

Η Ομάδα φοιτητών της Ιατρικής, πρωταθλήτρια 2015, μετά την επιτυχία της στο Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τους παγκρήτιους αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Μελη: Γ. Αλετράς, Θ. Βαβούλης, Γ. Βαρνάβας, , Φ. Δαϊλάνας, Α. Ζαμπετάκης, Γ. Κυρτσώνης, Γ. Καριανάκης, Σ. Καψαλός, Κ. Κεχαγιάς, Μ. Μαρκάκης, Δ. Μελάς, Κ. Μπελογιάννης, Θ. Μπαμπαλής, Α. Παπαπαναγιώτου , Λ. Πυριώτης, Γ. Σουρβάνος, Γ. Τσάκωνας, Φ. Τζούμας.2015-06-03


Λειτουργία εισόδου στο χωρο σταθμευσης της Σχολης Επιστημων Υγειας
Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 8/6/2015 θα τεθεί σε λειτουργία η ελεγχόμενη είσοδος στο χώρο στάθμευσης της Ιατρικής Σχολής.

Η είσοδος για τους εργαζόμενους (μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικούς) θα γίνεται με την ηλεκτρονική κάρτα του Πανεπιστημίου.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

2015-06-03


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-05-07


Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2015 των Θετικών Επιστημών
Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας για το έτος 2015 στον τομέα των Θετικών Επιστημών.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Τεχνολογίας & ΄Ερευνας (ΙΤΕ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αναρτηθεί η προκήρυξη για το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας για το έτος 2015, στον τομέα των Θετικών Επιστημών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 8 Ιουνίου 2015.

Παρακαλούμε δείτε τα σχετικά links:
http://www.forth.gr/index_main.php?l=g&c=54&i=1
https://www.facebook.com/ITE.HELLAS

2015-05-05


Ψήφισμα Κοσμητείας Ιατρικής Σχολής για τον Καθηγητή Χρήστο Νικολάου
Ψήφισμα Κοσμητείας Ιατρικής Σχολής για τον Καθηγητή Ν. Καρκαβίτσα
ΥΛΙΚΟ: «Ιατρική και Τέχνη - Ιατρική και Μουσική» στο Μουσείο Ιατρικής
Μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Με Μια ανοιξιάτικη αγκαλιά τραγούδια» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιατρικής χθες, Τετάρτη 29 4 2015. Νυχτερινές μελωδίες αγαπημένων ελλήνων συνθετών έδωσαν χρώμα και πνοή στο χώρο του Μουσείου Ιατρικής το οποίο επιβεβαιώνεται πλέον ως ένα ζωτικό κύτταρο επικοινωνίας και διασύνδεσης της Ιατρικής Σχολής με την κοινωνία αλλά και ως χώρος συναντήσεων ανθρώπων, ιδεών και αξιών. Τη μουσική συντροφιά που με αγάπη, μεράκι και ανιδιοτελή προσφορά υλοποίησαν την μουσική εκδήλωση, αποτελούσαν οι υγειονομικοί και φίλοι του Μουσείου , Σπύρος Χαρτοφύλακας (κιθάρα), Μιχάλης Καταπότης (μπουζούκι) Γιώργος Μαστοράκης (κλασσική κιθάρα) Νίκος Ματζαπετάκης (μαντολίνο) Γιαννης Μουζάς (φλάουτο) , Αντώνης Νικολιδάκης (ακορντεόν) με την Ελένη Κουβίδη στα φωνητικά.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης , καθηγητής κ. Ε. Στεφάνου, η Αναπλ. Πρύτανης κ. Ε. Παπαδάκη, ο Διοικητής του ΠΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Ν. Χαριτάκης , η αναπλ. Διοικήτρια κ. Ε . Μπορμπουδάκη, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη κ. Σ. Ματζαπετάκης , ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Σ. Μυλωνάς και ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ κ. Καπετανάκης.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής καλωσόρισε μνημονεύοντας τον Οδυσσέα Ελύτη: «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις . Έτσι και εμείς εδώ , ιδίως όμως οι άνθρωποι -ψυχές του Μουσείου, εκείνοι που χρόνια τώρα λιθαράκι λιθαράκι το χτίζουν, αποφάσισαν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη Σχολή στην κοινωνία με μια αγκαλιά τραγούδια. ..

Περισσότερα στο δελτίο τύπου και το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης...

2015-04-30


"Ενός λεπτού σιγής!" Προστατέψτε τα Πανεπιστήμια από τις Επιθέσεις
Μετά από απόφαση του πρόσφατου Συμβουλίου της EUA στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, παρακαλούνται όλα τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 12.00 στη μνήμη των 147 φοιτητών που σκοτώθηκαν και των 79 που τραυματίστηκαν στο Garissa University College in Kenya στις 2 Απριλίου 2015.

Επισυνάπτεται κείμενο της EUA με τίτλο "Προστατέψτε τα Πανεπιστήμια από τις Επιθέσεις" στο οποίο περιλαμβάνεται αναφορά και σε άλλες επιθέσεις που υφίστανται πανεπιστήμια και πανεπιστημιακές αξίες στον κόσμο.

Ελένη Παπαδάκη
Αναπληρώτρια Πρύτανη

2015-04-27


Ομιλία του Δημήτριου Τσουκαλά «Μεταβολομική και Χρόνια Νοσήματα»
Ομιλία του Δημήτριου Τσουκαλά με θέμα «Μεταβολομική και Χρόνια Νοσήματα»

Στα πλαίσια του προπτυχιακού μαθήματος Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Π.Κ θα δωθεί διάλεξη από τον Δρ Τσουκαλά Δημήτρη με θέμα: «Μεταβολομική και Χρόνια Νοσήματα».
Η διάλεξη θα γίνει τη Πέμπτη 30 Απριλίου και ώρα 16:00 στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών».

Επισυνάπτεται Βιογραφικό...

2015-04-27


Εκδήλωση «Ιατρική και Τέχνη - Ιατρική και Μουσική» στο Μουσείο Ιατρικής
Σας διαβιβάζουμε πρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή και το Μουσείο Ιατρικής την Τετάρτη 29- 4- 2015 στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων του Μουσείου Ιατρικής.

H εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων λόγου, τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Ιατρικής και πλαισιώνεται από ένα σύντομο αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια και εκτέλεση του μουσικού αφιερώματος είναι ευγενής προσφορά ομάδας μουσικών υγειονομικών που με χαρά ανταποκρίθηκε στην ιδέα και την πρόσκληση μας.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα
Για την Ιατρική Σχολή
Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής
Για το Μουσείο Ιατρικής
Αν. Καθηγητής, Ι. Μουζάς


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-04-22


ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΖΩΡΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ
Το Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Ιατρικής αναγορεύει τον κ. Χρήστο Μαντζώρο, Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σε Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος, την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00, στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών» του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.
Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη.

Πρόσκληση...
Αφίσα...
Δελτίο Τύπου...

2015-04-20


7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας
7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου...

2015-04-20


Ελεγχόμενη είσοδος στο χώρο στάθμευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας
Σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργήσει άμεσα η ελεγχόμενη είσοδος στο χώρο στάθμευσης της Ιατρικής Σχολής.
Η είσοδος για τους εργαζόμενους (μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικούς) θα γίνεται με την ηλεκτρονική κάρτα του Πανεπιστημίου.

Για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής θα χορηγηθούν ηλεκτρονικές κάρτες μετά από αίτησή τους που επισυνάπτεται στη Γραμματεία του Τμήματος (κ. Ε. Κουτσογιαννάκη).
Με την αίτηση οι φοιτητές υποχρεούνται να προσκομίσουν άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

--
Γραμματεία Ιατρικής
Medical Faculty Secretariat
Tel. (2810) 394801, 394846,394562,394762
fax: (2810) 542115

ΑΙΤΗΣΗ στο χώρο στάθμευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας...

2015-04-20


Διαδικασία εκλογής Διευθυντών Κλινικών, Εργαστηρίων και Μονάδων
Διαδικασία εκλογής Διευθυντών Κλινικών, Εργαστηρίων και Μονάδων Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

1. Την ευθύνη όλων των διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων Διευθυντών Εργαστηρίων ή Κλινικών έχει η Γ.Σ. της αντίστοιχης ακαδημαϊκής μονάδας στην οποία ανήκει το Εργαστήριο ή η Κλινική. Οι διαδικασίες ορίζονται από την κείμενη Νομοθεσία, τις αποφάσεις της Γ.Σ. της Σχολής ή του Τμήματος και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Σχολής ή τον Οργανισμό του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο έλεγχος της ορθής τήρησης των ισχυουσών διατάξεων ανήκει στη δικαιοδοσία του Κοσμήτορα της Σχολής.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-03-26


Πρόσκληση ορκωμοσίας Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής, Μάρτιος 2015
Πρόσκληση

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής Καθηγητής Γ. Κοντάκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ορκωμοσία και απονομή πτυχίων στους νέους διδάκτορες και νέους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ώρα 13.00 στo Αμφιθέατρο Δ. Εμμανουήλ της Ιατρικής Σχολής.

Διαβάστε τo πρόγραμμα της εκδήλωσης...

2015-03-24


ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ
Εκδήλωση: Μουσείο Ιατρικής - Κοινωνικό Ιατρείο / Φαρμακείο Αλληλεγγύης
Πρόσκληση

Εχουμε τη χαρά να σας προσκαλούμε σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Μουσείο Ιατρικής σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Μαρτιου 2015 και ώρα 18.30 στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων του Μουσείου και της Ιατρικής Σχολής (κάτω όροφος) Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου, προβολή ταινίας, βιωματικές εμπειρίες εθελοντών και συζήτηση για τον κομβικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην ανθρωπιστική κρίση.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής
Καθηγητής, Γ. Κοντάκης
Ο Πρόεδρος της Επ.Μουσείου Ιατρικής
Αναπλ. Καθηγητής, Ι. Μουζάς


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-03-12


Δικαιολογητικά -Προϋποθέσεις για Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2014-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000€ ΕΤΟΥΣ 2015

Κατόπιν της ΚΥΑ 2/19525/0026 (ΦΕΚ 393/21-2-2013, τ. Α’), της υπ’ αριθμ. Φ5/31004/Β3/6-3-2013 εγκυκλίου, της υπ’αριθμ.. Φ5/8993/Ζ1/20-1-2015 του Υπ. Παιδείας καθώς και της τροποποίησης 2/3714/0026/2015/ΦΕΚ-96/Β/20.1.2015
Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μπορούν να υποβάλλουν στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας τα δικαιολογητικά τους για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 κάθε Τρίτη -Τετάρτη- Πέμπτη 10.00-15.00 καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Απαραίτητες Προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Περισσότερη ενημέρωση στο url: http://www.uoc.gr/announce/proto/25-2-2015-finance.html

2015-02-27


Πρόγραμμα Επανακατάρτησης Αποφοίτων
Πρόγραμμα Επανακατάρτησης Αποφοίτων Κοινωνική Έρευνα - άνοιξη 2015

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας 150 ωρών, ανήκει στην κατηγορία των ΠΕΓΑ, αφορά στην επανακατάρτιση αποφοίτων. Συντονίζεται από το δικό μας ίδρυμα (Τμήμα Κοινωνιολογίας) και συμμετέχουν δύο άλλα ιδρύματα επίσης.
Η ιστοσελίδα του Προγράμματος είναι: http://www.soc.uoc.gr/pegasoc/ .

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Κοινωνιολόγους, Γεωγράφους, Κοινωνικούς Ανθρωπολόγους, σε αποφοίτους Τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης, Κοινωνικής Εργασίας, Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Τμημάτων Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Πέραν των προαναφερθέντων, το Πρόγραμμα απευθύνεται και σε αποφοίτους Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας, οι οποίοι συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται για τη δημιουργία, εποπτεία, εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων που εστιάζουν σε κοινωνικά προνοιακά ζητήματα και παρεμβάσεις.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο πρώτων παρουσιάσεων του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα άλλες δύο, από μία στο Ρέθυμνο και στη Μυτιλήνη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επανακατάρτιση αποφοίτων προβλέπεται να αρχίσει στο Ρέθυμνο την 11/03/2015, στη δε Μυτιλήνη στις 07/03/2015

Προκήρυξη και φόρμα αίτησης για το πρόγραμμα δια-βίου μάθησης "Δεξιότητες στην Κοινωνική Έρευνα και στην Ανάλυση Κοινωνικών Δεδομένων" (ΕΔΕΑΚ)...

2015-02-27


Πρόγραμμα Erasmus / Προκήρυξη κινητικότητας φοιτητών 2015-2016
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2015-2016 / ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στo πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 είναι εφικτή η μετακίνηση φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
α) για σπουδές σε συνεργαζόμενα ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και
β) για πρακτική άσκηση σε φορείς χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.
Επίσης είναι εφικτή και η μετακίνηση προσφάτως αποφοίτων για πρακτική άσκηση.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να συμβουλευτούν το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα:
http://www.uoc.gr/intrel/cat12/201516.html
Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα για σπουδές έχουν αναρτηθεί στη σελίδα:
http://www.uoc.gr/intrel/cat11/cat11.html
Οι προκηρύξεις φορέων για πρακτική άσκηση έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο:
http://www.uoc.gr/intrel/announcementsFor.html

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-02-26


Πρόγραμμα ανταλλαγής με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΉΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΏΝΗΣ 2015

Καλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν με το πρόγραμμα της Βοστώνης για κλινική άσκηση ή εργαστήριο να καταθέσουν την αίτησή τους από τις 2 μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
- αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (επισυνάπτεται),
- μια πρόσφατη αναλυτική φωτογραφία,
- μια φωτογραφία ταυτότητος και
- απλή φωτοτυπία πτυχίου αγγλικής γλώσσας.

• ώρες παραλαβής αιτήσεων: Δευτέρα & Πέμπτη 10.00 – 14.00

Υπεύθυνη: E. Kορτσιδάκη, Πτέρυγα Διοίκησης (email: intreloff@med.uoc.gr)

ΑΙΤΗΣΗ στο πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης 2015...

2015-02-25


Ημερίδα Γυναικολογικής Κυτταρολογίας
Πρόσκληση σε Eνημέρωση-Πρόγραμμα Erasmus 2015-2016
Καλούνται οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, στην ενημέρωση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Σχολής.

2015-02-19


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ
Η Σχολή Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίζει την προκήρυξη για την πρόσληψη Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη διεξαγωγή κλινικού/ερευνητικού έργου (Λειτουργικής και παιδιατρικής νευροχειρουργικής) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες, Τηλέφωνο: 2810394801 - email: medsec@med.uoc.gr.
Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη ...

2015-02-17


Διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα
Ανακοίνωση - Πρόσκληση : Εκπαιδευτικό

Η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα τα Εργαστήρια Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, Τοξικολογίας και Οφθαλμολογίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα» που υλοποιείτε στα πλαίσια του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας: Ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στo Εργαστήριο Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής σχολής, τηλέφωνα: 2810 394735, 2810 394745, e-mail: isto.tox.ophth@gmail.com

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-02-12


ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΒΡΥΟΥ, Ηράκλειο 14/02/2015
ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΒΡΥΟΥ, Ηράκλειο 14 Φεβρουαρίου 2015, ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-02-10


Δίκτυο Μεντόρων Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει αναπτύξει Δίκτυο Μεντόρων Σταδιοδρομίας, με τους οποίους μπορούν να επικοινωνούν οι τελειόφοιτοι / πτυχιούχοι, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μέντορες είναι επιχειρήσεις / φορείς της αγοράς εργασίας, συνεργάτες του Γραφείου Διασύνδεσης, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά στους νέους τελειόφοιτους / πτυχιούχους:

 • επαγγελματική πληροφόρηση και συμβουλευτική
 • υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να συστήσουν τη δική τους επιχείρηση
 • στήριξη στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία
 • παροχή συμβουλών
 • μεταφορά εμπειρίας, γνώσης, δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Γραφείο Διασύνδεσης (Κτίριο Διοίκησης Β’), καθημερινά 10:00 – 13:00, τηλ.: 2810-394010/20.

2015-02-09


Ανακοίνωση υπηρεσίας (ΣΚΦ) στήριξης φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Ανακοίνωση έναρξης της υπηρεσίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών (ΣΚΦ) σε θέματα στήριξης φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Από τις 06 Φεβρουαρίου 2015, η υπηρεσία στήριξης φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών υποστηρίζεται από την Αριάνα Αρχοντάκη. Το γραφείο στεγάζεται στο Διοικητήριο ΙΙ (είσοδος με ράμπα από την ανατολική μεριά του κτιρίου, στο πάρκινγκ του Φυσικού, και στη συνέχεια πρόσβαση με ασανσέρ στο 1ο όροφο, αριστερά, γραφείο 1).

Οι συναντήσεις με τους φοιτητές γίνονται μόνο μετά από ραντεβού το οποίο καθορίζεται είτε τηλεφωνικά (2810 - 39 48 80) είτε μετά από επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο ΙΙ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-02-04


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου 2014-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επιτυχόντων Κατατακτηρίων Εξετάσεων Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015


---------------------
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
---------------------
Πίνακας Επιτυχόντων Κατατακτηρίων Εξετάσεων Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 (PDF)

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες των κατατακτηρίων εξετάσεων θα γίνουν από 2/2/2015 έως και 13/2/2015.
Από την Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών.

Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr
2015-01-29


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε.Π. ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής ως εξής:

1. Αριθμός προκήρυξης: 17264/23-10-2014, Φ.Ε.Κ. 1828/31-12-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: 74ΧΑ469Β7Γ-56Τ. ΚΩΔΙΚΟΣ «ΑΠΕΛΛΑ»: 00000405494
Τομέας Νευρολογίας και Αισθητηρίων Οργάνων. Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Οφθαλμολογία»

2. Αριθμός προκήρυξης: 17263/23-10-2014, Φ.Ε.Κ. 1828/31-12-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: 7Ε0Σ469Β7Γ-54Θ, ΚΩΔΙΚΟΣ «ΑΠΕΛΛΑ»: 00000405574
Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής. Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Ιολογία»

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 26-03-2015. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη ...

2015-01-26


Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Υποψήφιοι Διδάκτορες)
Επισυνάπτουμε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας – Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων & Υποτροφιών το οποίο αφορά σε Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και σε χώρες της αλλοδαπής έτους 2015.

Αφορά μέλη ΔΕΠ, προσωπικό ΕΕΔΙΠ και Υποψήφιους Διδάκτορες.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 27/02/2015

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-01-26


Προγραμμα Εξεταστικης Φεβρουαριου 2015 (ωρολόγιο)
Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα της εξεταστικής Φεβρουαρίου 2015 με τις ώρες και τις αίθουσες.

Η Νευροανατομία από 2/2 εξετάζεται στις 3/2 λόγω του αυξημένου αριθμού των δηλωθέντων φοιτητών και του πλήθους των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτά στις 2/2.

Διαβάστε το Προγραμμα Εξεταστικης Φεβρουαριου 2015 (ωρολόγιο)...

2015-01-23


Τελετή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ιατρικής - Δελτίο Τύπου
Σε μια ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αγιασμού του Μουσείου Ιατρικής στις εγκαταστάσεις του στην Ιατρική Σχολή και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής. Την τελετή ευλόγησε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το άνοιγμα της Ιατρικής Σχολής προς την Εκκλησία και την κοινωνία. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής κ. Γ. Κοντάκης επαναβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ενεργό ενδιαφέρον της Ιατρικής Σχολής για τις δραστηριότητες και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ιατρικής Σχολής 2015


2015-01-22


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ (2014-2015)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000€ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

2015-01-22


Ιατρική βεβαίωση για το Αθλητικό Κέντρο του ΠΚ από την Ιατρό Εργασίας
Σας ενημερώνουμε ότι η Ιατρός Εργασίας μπορεί να χορηγεί, μετά από ραντεβού, ιατρική βεβαίωση για το Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, δηλαδή το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο, στο Ηράκλειο.
Η ιατρική βεβαίωση θα χορηγείται μόνο στο προσωπικό του ιδρύματος (διδακτικό, τεχνικό, διοικητικό).

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών, κ. Αικ. Τσαλίμη, τηλ. 281039200, email: tsalimi@admin.uoc.gr.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

2015-01-22


Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) για τη μεταφορά θέσης φοιτητών του ορίου 5%
«Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά θέσης φοιτητών που δεν μπόρεσαν να μετεγγραφούν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στο Τμήμα προτίμησής τους για λόγους υγείας, λόγω υπέρβασης του ορίου 5% (YA 211004/Z1 ΦΕΚ 3666 τ. Β΄ 31-12-2014)»

Διαβάστε το ΦΕΚ για την πλήρη ενημέρωση σας...

2015-01-19


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
Οι φοιτητές του Ιδρύματος οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση σίτισης για το τρέχον ακαδ. έτος 2014 - 2015 μπορούν να προσέρχονται στα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας Σχολών Ρεθύμνου και Ηρακλείου από Τρίτη 20-1-2015 και εξής από 09:00 έως 14:00 προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους, ώστε να σιτίζονται δωρεάν και από την 1/2/2015 και εξής.

Ρέθυμνο: Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας Β2.001 και Β2.006 (πλησίον Γραμματείας Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης)
Ηράκλειο: Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας (Γραφεία 7-9, Στάθμη 3 Διοικητήριο Β΄ - Βούτες)

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

2015-01-15


Λειτουργία Ιατρείου Εργασίας του ΠΚ στο Ηράκλειο
Υπενθυμίζουμε ότι, το Ιατρείο Εργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο βρίσκεται στο Γραφείο 7, του Επιπέδου 4, του Διοικητηρίου ΙΙ και λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 09:00 έως 13:00. Τηλέφωνο Ιατρείου 2810-393100.

Για τη δημιουργία ατομικού ιατρικού φακέλου εργαζομένου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, για ραντεβού, στη Γραμματεία της Κοσμητείας Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών, κ. Αικ. Τσαλίμη, τηλ. 2810-393200, email: tsalimi@admin.uoc.gr

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

2015-01-14


Ρύθμιση θεμάτων για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ
Ρύθμιση θεμάτων για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ
(Υπουργική Απόφαση 207358/ΓΔ6/1/18-12-2014 ΦΕΚ 3573/31-12-2014)


Τρέχει η διαδικασία και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

1. Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης, δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

2. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ορίζεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξετε στο ΦΕΚ...

2015-01-12


Τιμητική Διάκριση στον Καθηγητή Μορ. Βιολογίας/Συστημάτων Νεκτάριο Ταβερναράκη
Τιμητική Διάκριση για τον Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας – Βιολογίας Συστημάτων
κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη


Συγχαίρουμε τον Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας – Βιολογίας Συστημάτων κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, για την τιμή που του έγινε να συμπεριληφθεί στα μέλη της «Academia Europaea», γεγονός που κατ΄ επέκταση τιμά την Ιατρική μας Σχολή.

Η Ακαδημία αυτή ιδρύθηκε το 1988 και σκοπό έχει να προάγει εξέχοντες Ευρωπαίους επιστήμονες. Τα μέλη της προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών, φυσικών, επιστημών υγείας, καθώς και μαθηματικών, μηχανικής και ιατρικής. Η Ακαδημία σήμερα αριθμεί 300 μέλη.

Ο μεγάλος αριθμός εξαίρετων επιστημόνων που την απαρτίζουν από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνουν την οργάνωση αυτή μοναδική ανάμεσα σε άλλες Ευρωπαϊκές Ακαδημίες.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής
Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης

2015-01-09


Ανακοινωση για Αναστολη εκπαιδευτικου προγραμματος Ιατρικης στις Εκλογες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής θα διεξαχθεί κανονικά την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ενώ αναστέλλεται για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου λόγω των Εθνικών Εκλογών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής
Καθηγητής, Γεώργιος Μ. Κοντάκης

2015-01-09


Πρόσκληση - Τελετή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ιατρικής
Καλή σας μέρα
Παρακαλούμε δείτε συνημμένη προσκληση για εκδήλωση της Σχολής
που προγραμματίζεται για τις 20 Ιανουαρίου
Ευχαριστούμε
Γραμματεία Ιατρικής

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2015-01-09


Ανακοίνωση Πρυτανείας Π.Κ. για τις ημέρες των Εκλογών2014

Ωράριο Γραμματείας κατά τη διάρκεια των εορτών
Σας ενημερώνουμε ότι η Γραμματεία θα παραμείνει κλειστή το διαστημα των εορτών πλην της 29/12 και της 30/12/2014

Σας διαβιβάζουμε τις ευχές μας τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος 2015.
Γραμματεία Ιατρικής

2014-12-23


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ιατρός Εργασίας για το προσωπικό Π.Κ.
Διαγωνισμος Μεταπτυχιακης Εργασιας eben.gr
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR) έχοντας ως στόχο την προώθηση των αρχών και αξιών της Επιχειρηματικής Ηθικής και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργανώνει για 3η χρονιά διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα " ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ "

Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου , το έντυπο της ανακοίνωσης του Διαγωνισμού και το Έντυπο Αίτησης κάθε ενδιαφερόμενου μεταπτυχιακού φοιτητή/ήτριας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Νικολέττα Μπούρα (τηλ. 210 9431214 / κιν. 6972163218 / e-mail: info@eben.gr ) ενώ μπορούν και να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού στο www.eben.gr2014-12-15


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  7/ΜΕΛΩΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΕΚΛΟΓΗΣ-ΕΞΕΛΙΞΗΣ  ΜΕΛΩΝ  ΔΕΠ
Σας ενημερώνουμε ότι έχει προστεθεί ιστοσελίδα στον Διαδικτυακό Τόπο της Ιατρικής Σχολής:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΘΕΜΑΤΑ >
Εκλογές-Εξελίξεις Μελών ΔΕΠ >
Συνεδρίαση 7/μελών Επιτροπών Εκλογής-Εξέλιξης Μελών ΔΕΠ


http://www.med.uoc.gr/anartitaia-7melis.php


όπου φαίνεται η ημερομηνία της σύγκλησης των 7/μελών Επιτροπών, Εκλογής-Εξέλιξης Μελών ΔΕΠ...

2014-12-12


Έρευνα για τη Σταδιοδρομία Κατόχων Διδακτορικού Τίτλου
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας παραγωγής των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα, Ανάπτυξη, Τεχνολογία και Καινοτομία (Απόφαση ΓΓΕΤ, ΦΕΚ 1359/Β/25.04.2012) και φορέας τήρησης του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών (Ν. 1566/1985) (www.didaktorika.gr) διενεργεί την Έρευνα για τη Σταδιοδρομία Κατόχων Διδακτορικού Τίτλου» (http://metrics.ekt.gr/el/statistika-etak/arthra/175).

Η τρέχουσα έρευνα απευθύνεται στους κατόχους διδακτορικού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει το διάστημα 1990-2013 και διέμεναν στην Ελλάδα το έτος 2013. Το ΕΚΤ έχει αποστείλει ηλεκτρονική πρόσκληση για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σε 10.000 και πλέον κατόχους διδακτορικού τίτλου που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος διδακτορικού στον φορέα σας, επιθυμεί να συμμετέχει στην έρευνα και δεν έχει παραλάβει πρόσκληση για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής (https://www.surveymonkey.com/r/CDH_GR) για να του αποσταλεί άμεσα η σχετική πρόσκληση.

Η καταληκτική ημερομηνία απόκρισης στο ερωτηματολόγιο είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Τμήμα Καταγραφής, Μέτρησης και Υπηρεσιών Ερευνητικής & Καινοτομικής Δραστηριότητας
Επικοινωνία: κα Μαρία Σαμαρά
Τηλ.: 210 7273904
Fax: 210 7246824
e-mail: phd_survey@ekt.gr
http://metrics.ekt.gr

2014-12-12


Υγειονομική Περίθαλψη Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης - Σχολές Ηρακλείου
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες), που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), δηλαδή τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (Ν.4009/2011 άρθρο 53).
Για την υγειονομική περίθαλψη οι φοιτητές πρέπει να έχουν...

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-12-12


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014-2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-12-04


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 14 ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, προκηρύσσει την επιχορήγηση δεκατεσσάρων (14) θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι (6) μηνών σε εταιρείες – επιχειρήσεις στο Λουξεμβούργο. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2015. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2014 κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές των παρακάτω ειδικοτήτων :

 • Οικονομικών Επιστημών, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
 • Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
 • Νομικής Επιστήμης.
Οι θέσεις για την πρακτική άσκηση είναι οι εξής:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-11-28


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής Καθηγητής Γ. Κοντάκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ορκωμοσία και απονομή πτυχίων στους νέους διδάκτορες και νέους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 13.00 στo Αμφιθέατρο Δ. Εμμανουήλ της Ιατρικής Σχολής.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-11-28


Εκδήλωση Μουσείου Ιατρικής 3/12/2014
Καλή σας μέρα
Σας ενημερώνουμε για την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στους χώρους του Μουσείου Ιατρικής την Τετάρτη 3/12/2014 και ώρα 20.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Μουσείου για την Ιατρική Σχολή με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εκδήλωση αυτή που εγκαινιάζει ένα κύκλο εκδηλώσεων για το ακαδημαϊκό Ετος 2014-5 δεν θα μπορούσε παρά να έχει ένα ιδιαίτερα ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση

Εκ μέρους του Συντονιστή της Επιτροπής Μουσείου
Για τη Γραμματεία της Επιτροπής Μουσείουκαι τη Γραμματεία Ιατρικής
Μ. Τσαγκαράκη

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση..

2014-11-19


Αποτελέσματα Σίτισης-Συμπληρωματικός ΝΕΟΣ Πίνακας 6
Πρόγραμμα Eκλογών/Εξελίξεων – Μονιμοποιήσεων
Πρόγραμμα Eκλογών/Εξελίξεων – Μονιμοποιήσεων
A’ Συνεδρίαση Επταμελών Επιτροπών για τον Ορισμό Αξιολογητών
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-11-12


Ανακοίνωση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις
η οποία σύμφωνα με το νόμο λήγει στις 15/11/2014.

2014-11-04


2ετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία
Το Σεμινάριο οργανώνεται από τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική κλινική ΠΑΓΝΗ (Δ/ντής καθηγητής Α.Ν. Βγόντζας) σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Δ/ντης Καθηγητής Γ. Ν. Παπαδημητρίου).2014-10-31


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση τρεις (3) θέσεων Καθηγητών, ως εξής:

1. Αριθμός προκήρυξης: 13570/28-07-14 Φ.Ε.Κ. 1370/13-10-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: 79ΩΜ469Β7Γ-Σ0Β Κωδικός ΑΠΕΛΛΑ : 00000274329
Τομέας Ακτινολογίας: Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αγγειοακτινολογία – Επεμβατική Ακτινολογία».

2. Αριθμός προκήρυξης: 13571/28-07-14 Φ.Ε.Κ. 1370/13-10-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: Ω7ΕΚ469Β7Γ-ΡΓΘ Κωδικός ΑΠΕΛΛΑ : 00000274451
Τομέας Παθολογίας: Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Νεφρολογία».

3. Αριθμός προκήρυξης: 13572/28-07-14 Φ.Ε.Κ. 1381/14-10-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: 7ΠΠΒ469Β7Γ-13Φ Κωδικός ΑΠΕΛΛΑ : 00000274502
Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής: Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Βακτηριολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μοριακή Μικροβιολογία».

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ: 24-12-2014

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-10-29


ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Μεταφορά θέσεων εισαγωγής Πολυτέκων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών


Καλούνται όσοι αιτήθηκαν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής τους κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 17 Οκτωβρίου 2014 βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014(ΦΕΚ 118/τεύχος Α΄/2014), όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 38 και 39 του Ν. 4301/2014 (ΦΕΚ 223/τεύχος Α’/2014), και της υπ’ αριθμ. Φ1/161753/Β3/8-10-2014 υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» να εισέλθουν από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερωθούν για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Επισημαίνεται ότι οι πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης εισαγωγής ανά κατηγορία θα αποσταλούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις Γραμματείες των Ιδρυμάτων στις 23/10/2014, και ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τα Τμήματα παραλαμβάνουν τους πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ημέρες.

2014-10-24


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ
Η Σχολή Επιστημών Υγείας-Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίζει την προκήρυξη για την πρόσληψη Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, (παρακολούθηση ασθενών σε κλινικές δοκιμές και διευκόλυνση παραγωγής δεδομένων μεταφραστικής έρευνας) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

Διαβάστε την προκύρηξη...

2014-10-22


Πρόγραμμα Erasmus + Προκήρυξη κινητικότητα για Διδασκαλία 2014-2015
Η δραστηριότητα αυτή επιτρέπει στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης ή σε προσωπικό επιχειρήσεων να διδάξει σε ένα συνεργαζόμενο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Η κινητικότητα του προσωπικού για σκοπούς διδασκαλίας δύναται να αφορά οποιαδήποτε θεματική ενότητα/ ακαδημαϊκό κλάδο. Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-10-21


Πρόγραμμα Erasmus + Προκήρυξη επιμόρφωση προσωπικού 2014-2015
Η δραστηριότητα αυτή υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη του διδακτικού και λοιπού προσωπικού των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης υπό μορφή εκδηλώσεων κατάρτισης στο εξωτερικό (εξαιρουμένων των συνεδρίων) και περιόδων επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job shadowing)/ παρατήρησης/ κατάρτισης σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης ή σε άλλο συναφή φορέα στο εξωτερικό.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-10-21


79η Συνάντηση του European General Practice Research Network
Σας ενημερώνουμε ότι η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει με τη συνδρομή του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού την 79η συνάντηση του European General Practice Research Network (EGPRN- www.egprn.org), που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το θέμα της συνάντησης, στην οποία θα παρευρεθούν περισσότεροι από εκατό διακεκριμένοι ερευνητές και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, είναι “Economic crisis and Research in Primary Care”.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 23 ως τις 26 Οκτωβρίου 2014 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Με εκτίμηση,
Χρήστος Λιονής

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-10-20


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ – ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2014-2015
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ – ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚ ΕΤΟΣ 2014-15, ΟΤΙ :

Α. ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ

Β. ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Γ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013 ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΈΧΡΙ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΝΕΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2014-10-16


ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ
Την προκήρυξη για την πρόσληψη Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη διεξαγωγή κλινικού/ερευνητικού έργου (στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, Μονάδα Χειρουργικών Μεταβολικών Νόσων - Εντερικής και Παρεντερικής Σίτισης) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

Διαβάστε την προκύρηξη...

2014-10-10


Aξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας
Προς τους Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αγαπητή φοιτήτρια, αγαπητέ φοιτητή,
Σε καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ένα Πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση (http://www.uoc.gr/announce/generann/the100under.html). Πρωταρχικό ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι οι φοιτητές του, η σωστή και εποικοδομητική εκπαιδευτική διαδικασία και η διαρκής βελτίωσή της.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-10-06


Ημερίδα Εορτασμός Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Επιστημονική Επιτροπή και τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονη Συμβουλευτική Φοιτητών: Επίκαιρα Θέματα, Προκλήσεις και Προτάσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2014 (10.30’ - 14.00’) στο χώρο του Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Μανασάκη, Φοιτητικό Κέντρο, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο), με αφορμή την συμπλήρωση 12 χρόνων λειτουργίας του. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών.
Άκης Γιοβαζολιάς
Επίκ. Καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας2014-10-09


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΚΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΚΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015
Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών (Τετάρτη 08/10/2014 ώρα 13:00, Αμφ.1 Ιατρικής Σχολής)
Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών από την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών
Τετάρτη 08/10/2014 ώρα 13:00, Αμφ.1 Ιατρικής Σχολής


1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στο έργο της ΕΠΣ (Ε. Παπαδάκη)
2. Ενημέρωση για τον 1ο κύκλο σπουδών (Γ. Δαλέζιος)
3. Ενημέρωση για τα προκλινικά μαθήματα (Α. Παπαϊωάννου)
4. Ενημέρωση για την κλινική άσκηση (Χειρουργική: Ε. Χρυσός, Παθολογία: Δ. Κοφτερίδης)
5. Ενημέρωση για έρευνα (Γ. Δαλέζιος)

Από την Επιτροπή Σπουδών

2014-09-30


ΠΜΣ "Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας" - Προκήρυξη ακαδ. έτους 2014-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», διάρκειας 3 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) να υποβάλλουν αίτηση για το ακαδ. έτος 2014-2015, μέχρι και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.
Η παρούσα πρόσκληση αφορά μόνο στην κατεύθυνση «Δημόσια Υγεία – Επιδημιολογία».

Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ είναι ο Καθηγητής κ. Τάσος Φιλαλήθης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://mph.med.uoc.gr/applications2014-2015.htm Γραμματεία ΠΜΣ ΔΥ/ΔΥΥ: τηλ. 2810-394615, e-mail: mph@med.uoc.gr.

2014-09-29


Σεμινάρια Εκπαίδευσης Βιβλιοθήκης Πρωτοετών Φοιτητών
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας καλωσορίζει και οργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης των πρωτοετών φοιτητών στη χρήση της Βιβλιοθήκης και των ιστοσελίδων της.2014-09-26


ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΣΙΧΛΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Αναγόρευση του Φίλιππου Τσίχλη, Καθηγητή Αιματολογίας Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Tufts, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.2014-09-26


Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ακτινολογίας 2014-2015
Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ακτινολογίας 2014-2015


2014-09-26


Eπιστημονική Εκδήλωση για την Παιδική Νευροανάπτυξη
Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής με θέμα:"Παιδική Νευροανάπτυξη: τι πρέπει να ξέρουμε"

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


H επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος
Λήδα Χατζή,
Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διατροφής2014-09-26


Προθεσμίες και Δικαιολογητικα Εγγραφής Πρωτοετών
Εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου
Προθεσμίες και Δικαιολογητικα Εγγραφής Πρωτοετών
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ
Η Σχολή Επιστημών Υγείας-Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίζει την προκήρυξη για την πρόσληψη Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τη διεξαγωγή επιστημονικού και κλινικού έργου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-09-05


Προθεσμίες και Δικαιολογητικα Εγγραφής Πρωτοετών
Υποτροφία Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Μοριακής Βιολογίας
Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, στον κλάδο της Μοριακής Βιολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ιδρύματος:
http://www.academyofathens.gr/ecportal.asp?id=3250&nt=105&lang=1

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 26/09/2014

2014-07-28


Πρόσκληση Ορκωμοσίας Τμήματος Ιατρικής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Α. Μαργιωρής έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ορκωμοσία και απονομή πτυχίων στους νέους διδάκτορες και νέους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, ώρα 19.30 στo Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας
Καθηγητής, Α. Μαργιωρής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Χαιρετισμοί: Καθηγητής Ε. Στεφάνου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

Κύρια Ομιλία: «Ιατρική Σχολή, 30 χρόνια εμπειρίας»
Καθηγητής Α. Μαργιωρής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας

- Απονομή υποτροφιών και βραβείων
- Καθομολόγηση Διδακτόρων και απονομή Διδακτορικών Διπλωμάτων και Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Εξειδίκευσης - Ορκωμοσία Αποφοίτων και απονομή Πτυχίων

2014-07-21


Ψήφισμα της Σχολής Επιστημών Υγείας για το θάνατο του Καθηγητή Α. Κατσαμούρη
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας συνήλθε εκτάκτως σήμερα 21/7/2014 στο άγγελμα του θανάτου του επί εικοσαετίας προσφιλούς Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αστέριου Κατσαμούρη και αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια της Σχολής στην οικογένεια του εκλιπόντος και να παραστεί δι εκπροσώπου της στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας
Καθηγητής, Α. Μαργιωρής

2014-07-21


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση (1) θέσης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 15-09-2014.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

2. Αριθμός προκήρυξης: 9303/13-05-2014, Φ.Ε.Κ. 815/28-06-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: 75Θ3469Β7Γ-ΥΟΒ, Κωδικός Ανάρτησης «ΑΠΕΛΛΑ»: 00000178799, Τομέας Βασικών Επιστημών.
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία».

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-07-16


Διαλέξεις Ωνάση 2014 στη Χημεία και τη Βιολογία
THE ONASSIS FOUNDATION SCIENCE LECTURE SERIES 2014 IN CHEMISTRY AND BIOLOGY

MOLECULAR CONFORMATIONAL FLUCTUATIONS: Origins of biological specificity and applications in Pharmacochemistry - Ι.Τ.Ε., Ηράκλειο Κρήτης, 25 - 29 Αυγούστου, 2014

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διαλέξεις Ωνάση στη Χημεία και τη Βιολογία για το 2014 έχουν ως θέμα “Molecular Conformational Fluctuations: Origins of biological specificity and applications in Pharmacochemistry”. Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων είναι ο τιμηθείς με Βραβείο Νόμπελ (2002) στη Χημεία Kurt Wüthrich.

Οι Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται για δέκατο τέταρτο συνεχές έτος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Ι.Τ.Ε., έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στο χώρο των Θετικών επιστημών.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-07-16


Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιατρικής
Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Ιατρικής μετά τη θεσμοθέτησή του με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης και την εγκατάστασή του στο νέο χώρο που παραχωρήθηκε στην Ιατρική Σχολή , ολοκληρώνει τη διαμόρφωσή του ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: http://museum.med.uoc.gr/

2014-07-16


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2013-2014
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2013-2014

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ.: 2810-394620 & 2810-394860 & 2810-394862
FAX : 2810-394569
EMAIL: secrupgr@med.uoc.gr

2014-07-16


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015
Επιτυχόντες Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015

Διαβάστε τους επιτυχόντες Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015 ...

2014-06-19


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-08-2014.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

5. Αριθμός προκήρυξης: 3069/20-03-2014, Φ.Ε.Κ. 686/02-06-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: ΒΙΥ0469Β7Γ-ΘΥ5, Τομέας Παθολογίας.
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ρευματολογία»

6. Αριθμός προκήρυξης: 3068/20-03-2014, Φ.Ε.Κ. 686/02-06-2014 τ. Γ’, ΑΔΑ: ΒΙΥ0469Β7Γ-6Τ9, Τομέας Χειρουργικής.
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Εντατική Ιατρική»

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-06-11


Πρόγραμμα συνεντεύξεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επιλογή Νέων Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015

Διαβάστε το πρόγραμμα των συνεντεύξεων ...

2014-06-11


Επιλογή Νέων Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επιλογή Νέων Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΜΣ "Νευροεπιστήμες" 2014-2015

Οι συνεντεύξεις για την επιλογή των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ Νευροεπιστήμες για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 16 Ιουνίου 2014.
Όσοι υποψήφιοι βρίσκονται εκτός Κρήτης, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσω skype.

Παρακαλούνται ΟΛΟΙ όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση να ενημερώσουν με e-mail τη γραμματεία (secrupgr@med.uoc.gr) μέχρι και την Τρίτη 10/6/2014 αν θα έρθουν αυτοπροσώπως στη συνέντευξη ή αν η συνέντευξη θα γίνει μέσω skype και αν έχουν πρόβλημα με κάποια από τις δύο ημερομηνίες.

Το πρόγραμμα των συνεντεύξεων θα ανακοινωθεί το αργότερο την Πέμπτη 12/6 το πρωί.

2014-06-08


Διαπ/μιακό Διατμ/τικό Μεταπτυχιακό "Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική" 2014-2015
"Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική" (Πρόσκληση - Προκήρυξη 2014-2015)

Η Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα Τμήματα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) και το Ε.ΚΕ.Φ.Ε «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν και συλλειτουργούν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ ΙΦ-Α) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική (εκκρεμεί το ΦΕΚ λειτουργίας του ΔΔΠΜΣ ΙΦ-Α). Τη διοίκηση του ΔΔΠΜΣ ΙΦ-Α ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έχουν γίνει αλλαγές στο τρόπο επιλογής των φοιτητών:
1. Δεν υπάρχει γραπτή αξιολόγηση (φυσική, αγγλικά)
2. Μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και φοιτητές που δεν έχουν πάρει πτυχίο ακόμη με την προϋπόθεση ότι αρχές Οκτωβρίου θα έχουν προσκομίσει βεβαίωση περάτωσης των προπτυχιακών σπουδών τους.

Οι προσωπικές συνεντεύξεις θα γίνουν στις 15 Ιουλίου 2013.
Υποβολή αιτήσεων: 29 Μαιου - 10 Ιουλίου 2013.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου.2014-06-02


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Μεταπτυχιακό "Εγκέφαλος κ' Νους" 2014-2015
ΥΛΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014-2015
Σεμινάριο Αναπαραγωγικής Υγείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Σεμινάριο Αναπαραγωγικής Υγείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Μάθε Σωστά, Ζήσε Καλά».

Το «Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού» της A’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με την υποστήριξη του Aggelopoulos Fellowship στα πλαίσια του Clinton Global Initiative University, παρουσιάζει το ενημερωτικό Σεμινάριο Αναπαραγωγικής Υγείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Μάθε Σωστά, Ζήσε Καλά». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο αμφιθέατρο «Μεταπτυχιακών» της Ιατρικής Σχολής, την Πέμπτη 29/5 στις 14.00.

Το σεμινάριο απαντά σε καίρια ερωτήματα για τη σωστή αντισύλληψη και την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές- τριες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σχολής, όπως επίσης και στο ευρύ κοινό.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή...

2014-05-26


Πρόσκληση Υποψηφιότητας Εκλογής Κοσμήτορα Σ.Ε.Υ.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 07-07-2014.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

3. Αριθμός προκήρυξης: 1199/14-02-2014, Φ.Ε.Κ. 418/07-04-2014, τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΦΓ469Β7Γ-2Χ2
Τομέας Παθολογίας
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Γαστρεντερολογία»

4. Αριθμός προκήρυξης: 1191/14-02-2014, Φ.Ε.Κ. 418/07-04-2014, τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΦΓ469Β7Γ-ΗΦΦ
Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παρασιτολογία»

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-05-07


Πρόσκληση σε Εθελοντική Αιμοδοσία (ΟΦΕΑΚ)
Η ΟΦΕΑΚ (Ομάδα Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας Π.Κ.) σας προσκαλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Μαΐου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ (09:00-13:00) και (16:00-19:00).

2014-05-08


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 07-07-2014.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.
Πληροφορίες τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr

3. Αριθμός προκήρυξης: 1199/14-02-2014, Φ.Ε.Κ. 418/07-04-2014, τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΦΓ469Β7Γ-2Χ2
Τομέας Παθολογίας
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Γαστρεντερολογία»

4. Αριθμός προκήρυξης: 1191/14-02-2014, Φ.Ε.Κ. 418/07-04-2014, τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΦΓ469Β7Γ-ΗΦΦ
Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παρασιτολογία»

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-05-07


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης 48ο στα 100! «THE 100-Under-50»
«THE 100-Under-50» - Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα νέα Πανεπιστήμια.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 48η θέση.
Στις 30 Απριλίου 2014, οι Times Higher Education (THE) δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα της κατάταξης Πανεπιστημίων των « Times Higher Education 100-Under-50» που αναδεικνύει τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς, τα οποία λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια.

Η κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 48 η θέση, καλύτερη σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά (53η θέση), κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί σήμερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

O Phil Baty, εκδότης της κατάταξης Times Higher Education, αναφέρει σχετικά:
«η κατάταξη των “The Times Higher Education 100 Under 50» αναδεικνύει τα πιο δυναμικά και αξιοσημείωτα νέα Πανεπιστήμια. Η κατάταξη αυτή περιλαμβάνει αρκετούς διεθνείς αστέρες, μεταξύ των οποίων και πολλά, καλά χρηματοδοτούμενα Πανεπιστήμια, κυρίως της Ανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, το να κατορθώνει κάποιο Πανεπιστήμιο να συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή, είναι από μόνο του μια σημαντική επιτυχία.
Θα ήθελα να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εντυπωσιακή του επίδοση αυτή τη χρονιά που μέσα σε αποδεδειγμένα, εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε να βελτιώσει τη θέση του σε αυτή την ελίτ των Πανεπιστήμιων».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε:
http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/
http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2014/one-hundred-under-fifty

2014-05-02
Ρεσιτάλ πιάνου ενίσχυσης του Μουσείου Ιατρικής
Πρόσκληση
Καλείσθε να παρευρεθείτε σε ρεσιτάλ πιάνου με τη διακεκριμένη πιανίστρια κ. Αλεξία Μουζά την Παρασκευή 2 Μαίου και ώρα 21.00. Το ρεσιτάλ, με την ευγενική προσφορά της κ. Μουζά, οργανώνεται για την ενίσχυση των εργασιών και δραστηριοτήτων του Μουσείου Ιατρικής μετά τη μετεγκατάσταση του στο νέο του χώρο.

Εκ μέρους του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας
Ευχαριστούμε και Χρόνια Πολλά
Γραμματεία Ιατρικής

2014-04-28
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2013-2014

Προκήρυξη των υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 δεκαοκτώ (18) υποτροφίες, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη».
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών 30 Μαΐου 2014

 1. Προκήρυξη υποτροφιών Μανασάκη 2012-2013
 2. Ανακοίνωση Τμήματος Ιατρικής
 3. Αίτηση υποτροφιών Μανασάκη 2012-2013
 4. Φόρμα Σύντομου Βιογραφικού
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/1986

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ.: 2810-394620 & 2810-394860 & 2810-394862
FAX : 2810-394569
EMAIL: secrupgr@med.uoc.gr2014-04-28


Ανακοίνωση Δωρεάν Σίτησης Φοιτητών 2014-2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2014-2015


Καλούμε τους ενδιαφερόμενους Προπτυχιακούς, Μεταπτυχιακούς φοιτητές και Υπ. Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, που πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015:
1. Ηλεκτρονική Αίτηση για Σίτιση- Στέγαση έως 30 Απριλίου 2014.
2. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 31 Μαΐου 2014 στα γραφεία μας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του student Web (https://student.cc.uoc.gr) ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραδίδονται από τον ίδιο τον/την φοιτητή/τρια στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας στο Ηράκλειο. Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών δεν θα είναι πλέον δυνατή η κατάθεση αιτήσεων, ενώ αιτήσεις που παραμένουν με ελλιπή δικαιολογητικά μετά την λήξη της προθεσμίας (31/05/2014) θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

2014-04-08
Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα
Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση ...

2014-04-08
25ο ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
25ο ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
27-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Εκ μέρους του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Πλοιάρχου, κ. Ν. Γεωργόπουλου, έχουμε την τιμή να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση του 25ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων, είναι πλέον γεγονός ότι το ΙΣΕΔ αποτελεί το μεγαλύτερο Ιατρικό Συνέδριο της Ελλάδας που ξεπερνάει τους 2.500 Σύνεδρους (Στρατιωτικούς και πολίτες Ιατρούς, Οδοντίατρους, Φαρμακοποιούς, Κτηνίατρους και Νοσηλευτές). Το Συνέδριό μας αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση για ανταλλαγή απόψεων σε μια πληθώρα σύγχρονων θεμάτων και με οδηγό την εμπειρία των προηγούμενων Συνεδρίων, στοχεύουμε σε ένα Συνέδριο με υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

Η επιτυχία του οφείλεται στη ελκυστική θεματολογία του, στην οργανωτική του πληρότητα, στην αμέριστη συμπαράσταση των Υγειονομικών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των πολιτών και στην άριστη συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο, μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες:
www.globalevents.gr, www.milmed2014.gr

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση ...

2014-04-08
Ορκωμοσία Αποφοίτων και Μεταπτυχιακών Ιατρικής
Πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στη 1.00 μ.μ.

2014-04-08
Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου Πρυτανείας Π.Κ.
Στα πλαίσια της ασφάλειας υγείας εργαζομένων και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν τέσσερα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης από ομάδα εκπαιδευτών της Ιατρικής Σχολής Π.Κ. αποτελούμενη από φοιτητές και νοσηλευτές.

Τα σεμινάρια έγιναν υπό τη συμβολή του Επίκουρου Καθηγητή και Διευθυντή Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ΠΑΓΝΗ κ. Π. Αγγουριδάκη και το συντονισμό από την Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κ. Α. Παπαϊωάννου και του Διευθυντή Αναισθησιολογίας (ΕΣΥ) του (ΤΕΠ) ΠΑΓΝΗ κ. Ο. Φραϊδάκη.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση ...

2014-04-04
ΗΜΕΡΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει φέτος το θεσμό «Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης», που απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Ίδρυμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στη 1 Απριλίου 2014 και στο Ηράκλειο 3 Απριλίου 2014.2014-03-31
ΠΜΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗ: Επιλογή νέων μεταπτυχιακών 2014-2015
Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Βιοηθική, που οργανώνεται από τα Τμήματα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ιατρικής, Βιολογίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόκειται να δεχθεί φοιτητές κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2014-2015, για σπουδές Α΄ κύκλου, που είναι διετείς και οδηγούν στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

Ως υποψήφιοι γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ως ισοτίμων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-03-31
Περιβαλλοντικοί ρύποι και υγεία του παιδιού
Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε για δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής, στην περιφέρεια του νομού Ηρακλείου, με θέμα: «Περιβαλλοντικοί ρύποι και υγεία του παιδιού».

Η 1η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού, την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις 18.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Φαιστού, στις Μοίρες.

Η 2η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα - Πεδιάδας, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, στο Αρκαλοχώρι.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι ανοικτές στο κοινό.H Επιστημονικά Υπεύθυνη
Λήδα Χατζή,
Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διατροφής

2014-03-18
Πίνακας Επιτυχόντων Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2013-2014
Λειτουργία Ιατρείου για Φοιτητές Π.Κ.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Λειτουργία Ιατρείου για Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης


Αγαπητοί μας φοιτητές,
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας της Πρυτανείας να διασφαλίζει την υγεία των φοιτητών της και με την ευγενική προσφορά του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας κ. Διαμαντή Κοφτερίδη, θα λειτουργεί Ιατρείο Παθολογίας κάθε 15 ημέρες, με δυνατότητα λειτουργίας και ανά εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Τα ραντεβού θα κλείνονται κανονικά στο Νοσοκομείο στο τηλέφωνο 2810.39.2111 (Ιατρείο της Δευτέρας για φοιτητές, Υπεύθυνος Διαμαντής Κοφτερίδης) ενώ θα γίνονται δεκτοί και φοιτητές με έκτακτα προβλήματα χωρίς ραντεβού.

Το Ιατρείο Παθολογίας θα λειτουργεί στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων ΠΑΓΝΗ στο ισόγειο κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα ώρα 10-12 π.μ.
Έναρξη Ιατρείου: Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δεν θα υπάρχει κόστος για τους φοιτητές διότι σύμφωνα με το ΠΔ327/ΦΕΚ.Α/117/7-09-1983 άρθρο 2γ «Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης καλύπτονται από τον προϋπολογισμό των οικείων ΑΕΙ ...».

Η Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης

2014-03-28
Ορκωμοσία Τμήματος Ιατρικής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. A. Mαργιωρής έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ορκωμοσία και απονομή πτυχίων στους νέους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας που θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 26 Μαρτίου 2014, ώρα 13.30 στo Αμφιθέατρο Δ. Εμμανουήλ της Ιατρικής Σχολής.

2014-03-19
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2014
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 20142014-03-19
Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας και στην Κρήτη
Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής με θέμα: "Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας ΚΑΙ στην Κρήτη: τι πρέπει να ξέρουμε"

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρόληψης και πρώιμης Διάγνωσης Παχυσαρκίας και Διαταραχών Νευροανάπτυξης σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» - ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Άτριον.H Επιστημονικά Υπεύθυνη
Λήδα Χατζή,
Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διατροφής

2014-03-18
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000€ ΛΗΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) 09:00 - 15:00

ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

2014-03-10
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
Καρδιακή ακρόαση στην παιδική ηλικία
26-27 Απριλίου 2014 - Χανιά, Ξενοδοχείο Pilot Beach Resort.

Oμιλητής: Ι. Γερμανάκης,
Επικ. Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοκαρδιολογίας, Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-02-26
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (E.B.E.A.) προκηρύσσει, Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές και σπουδαστές, με αντικείμενο τη συγγραφή εργασίας με θέμα:

"Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο της Ελληνικής Οικονομίας"

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-02-17
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση εννέα (9) θέσεων Καθηγητών, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, τηλ. 2810-394762 email: medsec@med.uoc.gr


3. Αριθμός προκήρυξης:10472/29-10-2013,
Φ.Ε.Κ. 84/24-01-2014 τ. Γ ΄, ΑΔΑ: ΒΙΡΝ469Β7Γ-Φ56
Τομέας Ακτινολογίας
Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ιατρική Φυσική»

4. Αριθμός προκήρυξης: 10473/29-10-2013,
Φ.Ε.Κ. 85/24-01-2014 τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΡΝ469Β7Γ-ΡΦΡ
Τομέας Ακτινολογίας Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ιατρική Φυσική»

5. Αριθμός προκήρυξης: 10474/29-10-2013,
Φ.Ε.Κ. 85/24-01-2014 τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΡΝ469Β7Γ-ΞΔΑ
Τομέας Ακτινολογίας Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πυρηνική Ιατρική»

6. Αριθμός προκήρυξης: 13513/01-11-2013,
Φ.Ε.Κ. 84/24-01-2014 τ. Γ΄, ΑΔΑ: ΒΙΡΝ469Β7Γ-Ι0Α
Τομέας Ακτινολογίας Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ακτινολογία με εξειδίκευση στη Νευροακτινολογία»

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

2014-02-13


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000€
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000€

Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να υποβάλουν στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας τα παρακάτω δικαιολογητικά για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος. Δικαίωμα αίτησης έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, σπουδάζουν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και είναι είτε πρωτοετείς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είτε διανύουν βασικό έτος σπουδών (έως και 4ο έτος ή 6ο έτος μόνο για την Ιατρική) και πρέπει να έχουν περάσει το ήμισυ των μαθημάτων τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000€) προσαυξημένο κατά τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε:

- ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000€
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000€
- ΑΙΤΗΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α)
- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
- ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

2014-02-10


ΠΜΣ «Νευροεπιστήμες» 2014-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Νευροεπιστήμες» 2014-2016


Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Νευροεπιστήμες», διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους να υποβάλλουν αίτηση για τα ακαδ. έτη 2014-2016, από 10 Φεβρουαρίου 2014 έως και 06 Ιουνίου 2014.

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ είναι η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Π.Κ.
κα. Κική Θερμού, thermos@med.uoc.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://neuroscience.med.uoc.gr/
Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών:
τηλ. 2810-394860, e-mail: secrupgr@med.uoc.gr


2014-02-07


ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013-14
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013-14


Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής, 27/1/2014, οι κατατακτήριες εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2013-14, θα γίνουν στα παρακάτω μαθήματα όπως είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο 2013 και με την αντίστοιχη ύλη:

Ημερομηνία Α’ έτος Β’ έτος
 
26 Φεβρουαρίου 10.00 πμ Χημεία Βιοχημεία A
27 Φεβρουαρίου 10.00 πμ Ιατρική Φυσική Ανατ. Μυοσκελετικού
28 Φεβρουαρίου 10.00 πμ Βιολογία Φυσιολογία Α


2014-01-27


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ)
Το Γενικό Νοσοκομείο - ΚΥ Ικαρίας, χρειάζεται Αγροτικούς Ιατρούς για την κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας του νησιού.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας έχει αναρτηθεί Προκήρυξη με καταληκτική ημερομηνία 23.1.2014 και παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας. Το Νοσοκομείο παρέχει στους αγροτικούς Ιατρούς στέγαση σε όλες τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί και θεωρούμε στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα διασφαλίζονται ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές [ και πέραν του βασικού μισθού ] για τους καλύπτοντες τις θέσεις, πλέον του γεγονότος ότι είναι μια προϋπηρεσία σημαντική για τη μετέπειτα καριέρα τους.

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της προκήρυξης http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi/2141-prokhryksh-kenwn-kai-kenoymenwn-thesewn-kentrwn-ygeias-perifereiakwn-iatreiwn-kai-ploiwn και είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρινιστική πληροφορία.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΛΑΪΤΣΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

2014-01-14


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 31/1/2014, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14/2/2014.

Από την Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών

2014-01-07

2013

Αναβάθμιση Υπηρεσίας WebMail Τμήματος Ιατρικής
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα έγινε αναβάθμιση της υπηρεσίας WebMail του Τμήματος Ιατρικής. Το καινούργιο site εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση https://webmail.med.uoc.gr
Το παλιό site βρίσκεται στην διεύθυνση https://webmail2.med.uoc.gr και θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 31/01/2014.
Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε με το admin@med.uoc.gr

Kapetanakis Giannis
System & Network Admin
Computer Center
University of Crete
2013-12-23


Μετε/κό Σεμινάριο Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία
Το Σεμινάριο οργανώνεται από τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική κλινική ΠΑΓΝΗ (Δ/ντής καθηγητής Α.Ν. Βγόντζας) σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Δ/ντης Καθηγητής Γ. Ν. Παπαδημητρίου).

Παράταση εγγραφών: 7 Ιανουαρίου 2014
Έναρξη μαθημάτων: 18 Ιανουαρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα...>Πρόσκληση Ορκωμοσίας Τμήματος Ιατρικής
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. A. Mαργιωρής έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ορκωμοσία και απονομή πτυχίων στους νέους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί τηνTετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 13.00, στo Αμφιθέατρο Δ. Εμμανουήλ της Ιατρικής Σχολής.

2013-12-10


"Κατατακτήριες Εξετάσεις" - Ανακοίνωση!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι εν αναμονή της δημοσίευσης σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και της υπουργικής απόφασης, η οποία θα καθορίσει τα ειδικότερα θέματα και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι κατατακτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν εντός του μηνός Δεκεμβρίου.

Από την Γραμματεία του Τμήματος


2013-12-10


"Μεταφορά θέσης"
Νομοθετική Ρύθμιση Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα...>

2013-12-06


Πίνακας υποψηφίων Κοσμητόρων Σχολ. Επιστημών Υγείας
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ υποψηφίων Κοσμητόρων Σχολ. Επιστημών Υγείας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ Τριμελούς Επιτροπής για την ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ των υποψηφίων και για τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα...>

2013-11-27


ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι έχουν καταθέσει την αίτηση τους για παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης και κατά την υποβολή της αίτησης τους (...)

Διαβάστε περισσότερα...>

2013-11-13


Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ιατρικής Φυσικής
Oμιλία Ruth Arnon (Τranslational Ρesearch)
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η καθηγήτρια Ruth Arnon είναι ανοσολόγος στο Weizmann Institute of Science και Πρόεδρος της Israel Academy of Sciences and Humanities.
Η καθηγήτρια Ruth Arnon θα μιλήσει την Πέμπτη στις 16:00 στο ΙΤΕ με θέμα "From Basic Research to Applied Science and Drug Development".
Η καθηγήτρια Ruth Arnonέχει έχει δουλέψει στην ανοσολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) και στη θεραπευτική αντιμετώπισή της.
Οι ομιλίες της καθηγήτριας Arnon είναι συνήθως εξαιρετικές σε θέματα translational research.

Σας περιμένουμε στο ΙΤΕ την Πέμπτη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ανδρέας Ν. Μαργιωρής

2013-10-15


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (03/10/2013)
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος και οι Διευθυντές Τομέων του Τμήματος Ιατρικής συναντήθηκαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα Κρανίδη στην Ιατρική Σχολή και αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση στο Τμήμα για τα προβλήματα που δημιουργεί στο Τμήμα μετά την επί δύο εβδομάδες αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέληξαν στις κάτωθι διαπιστώσεις

1. Δηλώνουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτες μας εδώ και χρόνια που βρίσκονται στην απόλυτη αβεβαιότητα μετά την πρόσφατη ΚΥΑ για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
2. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ευθύνη του Τμήματος απέναντι στους φοιτητές μας τόσο των ήδη εγγεγραμμένων όσο και των νεοεισερχομένων καθώς και προς τις οικογένειες τους εν μέσω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα εδώ και χρόνια.
3. Εκτιμούμε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων θα οδηγήσει στην απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου και θα υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την εκπαιδευτική διαδικασία.
4. Θεωρούμε αναγκαία την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 έχοντας προς τούτο και την χθεσινή συγκατάθεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.
5. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει εφαρμόζοντας προσωρινά το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.
6. Η περαιτέρω λειτουργία του τμήματος θα αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την ΓΣ της Σχολής και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Α Ν. Μαργιωρής
Οι Διευθυντές των Τομέων

Ηλιόπουλος Α (Τομέας Βασικών Ιατρικών Επιστημών)
Καραντάνας Α (Διευθυντέων, Τομέας Ακτινολογίας)
Μακρυγιαννάκης Α (Τομέας Μητέρας Παιδιού)
Σαμώνης Γ (Τομέας Παθολογίας)
Σουρβίνος Γ (Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής)
Τζανακάκης Γ (Τομέας Μορφολογίας)
Τσιλιμπάρης Μ (Αναπληρωτής Διευθυντής, Τομέας Νευρολογίας και Αισθητηρίων Οργάνων)
Φιλαλήθης Τ (Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής)

2013-10-03


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΚΚΛΗΣΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Οι δραματικές εξελίξεις που δρομολογούνται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας σημαντικού μέρους από το διοικητικό προσωπικό του, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο όχι μόνο την αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα αλλά και το άδοξο τέλος του δημόσιου Πανεπιστημίου. Παρακαλώ δείτε το σχετικό αρχείο το ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου στην χθεσινή της συνεδρίαση:
http://news.uoc.gr/news/2013/20-09/file1.pdf

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφασίσαμε να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, όχι μοιραίοι και άβουλοι, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο του Οράματος όλων μας.

Aπευθυνουμε ‘Εκκληση σε όλους τους φίλους του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους αποφοίτους, στην ομογένεια, στην διεθνή επιστημονική κοινότητα να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο ώστε το Πανεπιστήμιο Κρήτης να συνεχίσει το έργο του και να μην πέσει στο βωμό κανενός συμφέροντος. Περιμένουμε την συμπαράσταση και βοήθεια σας με όποιο τρόπο μπορείτε, ώστε να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η αναμενόμενη για τη Δευτέρα 23/9/2013 υπογραφή της ΚΥΑ που πλήττει καίρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συλλογοι Εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης Κοινοποιείστε αν θελετε e mail ή απαντητικές επιστολές συμπαράστασης στο E mail: sydipro-ds@edu.uoc.gr , etepsecr@med.uoc.gr
2013-09-20


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.K. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Σύλλογο διοικητικού Προσωπικού στο Ηράκλειο και ενημερώνεται συνεχώς για τις αποφάσεις και κινητοποιήσεις των διοικητικών σε όλο το Πανεπιστήμιο με αφορμή το ενδεχόμενο θέσης σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...
2013-09-10


"Γιατί απεργούμε"
Κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και Συλλόγου ΕΤΕΠ Εργαζομένων Π.Κ. στο Ρέθυμνο

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, έχει δρομολογήσει την άμεση έξοδο από το δημόσιο 12.500 υπαλλήλων, μέσω της ψευδεπίγραφης διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 1.500 (κατ’ άλλες πληροφορίες 1.765) διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ, αριθμός που αγγίζει το 25% του συνόλου του διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων (7.750).

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...
2013-09-10


ΕΝΙΑΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΠ - ΑΓΩΓΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ
ΕΝΙΑΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ - ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)

Στο ανοικτό Δ.Σ. των Ενιαίων Φορέων Διδασκόντων των Σχολών του Ρεθύμνου που συνεδρίασε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου διατυπώθηκαν οι παρακάτω απόψεις: Εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αλληλεγγύη προς το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης σε μια περίοδο που η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη πόρων, και η γενικότερη συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί μια ριζικά αντίθετη προσέγγιση από αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...
2013-09-10


Πρόσκληση Αλληλεγγύης προς συνάδελφο
Ανακοίνωση - Πρόσκληση Αλληλεγγύης

O Γιάννης Ρουσσάκης, τεχνικός ΕΤΕΠ του Τμήματος Ιατρικής θα υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση (τριπλό by pass) έως το τέλος Ιουλίου. Η επέμβαση θα γίνει στο Ιnterclinic.

Η λύση της επέμβασης σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα (Ωνάσειο) διερευνήθηκε αλλά δεν τελεσφόρησε λόγω συνεχών αναβολών και τελικής αδυναμίας προγραμματισμού της επέμβασης. Ο συνάδελφος μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και θα ήταν σημαντική και ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε βοήθεια από μέρους μας.

Για οποιον θα ήθελε να συνεισφέρει στην προσπάθεια, ο αριθμός λογ. του συναδέλφου μας είναι: 649-002101-016520, Αlpha Bank
Eπίσης για λόγους διευκόλυνσης σας, θα υπάρχει ταμείο- κουμπαράς στη Γραμματεία του Τμήματος έως τις 26/7/2013 για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί στο συνάδελφο για τις ανάγκες της επέμβασης. Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ευχαριστούμε
Γραμματεία Ιατρικής

Πληροφορίες: τηλ 2810 394562, 2810 394768 , 2810 394801

Υ.Γ.: Η ανακοίνωση είναι επώνυμη με τη συμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου.

2013-07-17


Μεταφορά Βιβλιοθήκης Ιατρικής
Σας ενημερώνουμε ότι η μετακόμιση της Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε και οι συλλογές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών και της Ιατρικής έχουν ενοποιηθεί και βρίσκονται πλέον στο κεντρικό κτίριο των Βουτών.

η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκεται στο πίσω μέρος του Τμήματος της Χημείας και του Φοιτητικού Κέντρου.
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον χάρτη...

Η Βιβλιοθήκη το επόμενο διάστημα έχει θερινό ωράριο 9:00-15:30
και από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί καθημερινά 8:00-20:00 και Σάββατο 9:00-15:30.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο

2013-07-12


Ποδόσφαιρο: Το τμήμα της Ιατρικής πρωταθλήτρια 2012-2013
Το τμήμα της Ιατρικής κατέκτησε το εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2012-13

Το τμήμα της Ιατρικής στέφθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του εσωτερικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2012-13 κερδίζοντας στον τελικό του πρωταθλήματος το τμήμα του Μαθηματικού με σκορ 4-2!
Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές φάσεις στις εστίες και από τις δύο ομάδες και ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Πανεπιστημίου στην περιοχή του Α. Ιωάννη την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.
Η ομάδα του τμήματος της Ιατρικής προηγήθηκε στο σκορ από νωρίς με τον Μιχάλη στο δέκατο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Καλεντάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο είκοσι επτά ο Γκουτσέλης μείωσε για το Μαθηματικό σε 2-1. Στην επανάληψη του αγώνα ο Καλεντάκης στο σαράντα πέντε ανέβασε το σκορ σε 3-1 για την Ιατρική, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μιχαλακόπουλος σημείωσε το 4-1. Το τελικό 4-2 σημείωσε ο Μουλιάτος δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν οι ομάδες των τμημάτων : Ιατρικής, Φυσικής, Μαθηματικού, Τ.Ε. Μαθηματικών, Τ.Ε.Τ. Υλικών και του τμήματος Τ.Ε. Υπολογιστών. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο γήπεδο του Πανεπιστημίου στον Άγιο Ιωάννη με πλαστικό χλοοτάπητα.
Ιατρική: Λαλιώτης, Σιαμπάνος, Καραγεώργος, Ρόκας, Καχριμανίδης, Μιχαλακόπουλος, Καλεντάκης, Οικονόμου, Μιχάλης, Ανυφαντάκης, Νεόπουλος
Μαθηματικό: Πουρναράς, Κάλφας, Ζαμπάρας, Φούρκας, Φιλίππου, Κονιδάκης, Βασιλάκης, Γκουτσέλης, Σισμανίδης, Τσουρέκας, Μουλιάτος

2013-07-12


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Klinikum Westfalen GmbH Dortmund (Νοσοκομείου Βεστφάλεν, Ντόρτμουντ), του BAMF Bundesamt fuer Μigration und Fluechtlinge (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες) και του VHS Volkshochschule Dortmund (Λαϊκού Πανεπιστημίου Ντόρτμουντ) με το Κέντρο Γερμανικής γλώσσας «Γερμανικά?...Λουϊζάκη», προσφέρονται δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε ιατρούς που θέλουν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία. Το νοσοκομείο διαλέγει τους υποψήφιους γιατρούς σε συνεργασία με το Κέντρο γερμανικής γλωσσας «Γερμανικά?...Λουϊζάκη». Ο υποψήφιος γιατρός υπογράφει με το νοσοκομείο ένα συμβόλαιο εκπαίδευσης (Hospitationsvertrag) και με το παραπάνω Κέντρο γερμανικής γλώσσας μια συμφωνία συμμετοχής (Teilnehmervereinbarung).

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, ώρα 10.30 - 13.30 και 16.00 - 19.30, θα παρευρεθεί στο χώρο του Κέντρου γερμανικής γλώσσας "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?...Λουϊζάκη" ο δόκτωρ Grave, εκπρόσωπος των Klinikum Westfalen Lippe, προκειμένου να επιλεγούν 12 άτομα από τους 47 υποψηφίους που δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας και δωρεάν μαθημάτων γερμανικών.
Καλούνται να παρευρεθούν στον παραπάνω χώρο οι υποψήφιοι που κάλεσε η Κα Λουϊζάκη καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί σχετικά για το προαναφερόμενο πρόγραμμα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Λουιζάκη στο 6976 307990, στο email: sina.luisaki@gmail.com είτε να μπείτε στον ιστότοπο: www.louizaki.gr

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή (PDF) ...

2013-06-10


Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ - ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΗ

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έχουν γίνει αλλαγές στο τρόπο επιλογής των φοιτητών:
1. Δεν υπάρχει γραπτή αξιολόγηση (φυσική, αγγλικά)
2. Μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και φοιτητές που δεν έχουν πάρει πτυχίο ακόμη με την προϋπόθεση ότι αρχές Οκτωβρίου θα έχουν προσκομίσει βεβαίωση περάτωσης των προπτυχιακών σπουδών τους.

Οι προσωπικές συνεντεύξεις θα γίνουν στις 15 Ιουλίου 2013.
Υποβολή αιτήσεων: 29 Μαιου - 10 Ιουλίου 2013.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά την προκύρηξη σε μορφή (PDF) ...
Διαβάστε αναλυτικά την αίτηση σε μορφή (WORD) ...

2013-05-30


Ημερίδα: Οι επιπτώσεις της Οικονoμικής Κρίσης στην Υγεία
Ημερίδα με θέμα:
"Οι επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία με έμφαση στη σχέση Ιατρούς - Ασθενή"

Υπό την αιγίδα της Unesco, με την υποστήριξη του τμήματος Ιατρικής Π.Κ.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, Ώρα 10:30, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεως".

Διαβάστε το πρόγραμμα και την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2013-05-29


ΘΑΛΗΣ (Ε.ΜΕ.ΝΟ) - Τρεις (3) θέσεις εργασίας στην Κρήτη
Για τις ανάγκες της Πράξης "ΘΑΛΗΣ - Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου", την οποία συντονίζει το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ζητούνται άτομα για την ερευνητική, διοικητική και τεχνική υποστήριξη της.

Η Πράξη έχει προϋπολογισμό 600.000,00ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Το εργαστήριο Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετέχει στην Κεντρική Ερευνητική Ομάδα της Πράξης, για τις ανάγκες της οποίας θα προσληφθούν στην Κρήτη 3 άτομα, με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ στο ΕΚΠΑ στους παρακάτω συνδέσμους:
Διαβάστε την προκύρηξη σε πλήρη μορφή ...
Επίσης: http://www.elke.uoa.gr/proc_persons.aspx

2013-05-28


1o ΩΡΛ Σεμινάριο (7-8 / Ιουνίου 2013)
Υιοθετήσετε ένα αρωματικό/φαρμακευτικό φυτό!
Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ιατρικής:
Σας καλούμε να υιοθετήσετε ένα αρωματικό φυτό με 1 euro.

Οι κήποι της Σχολής μας με το γκαζόν τους καλοκαιρινούς μήνες αργοπεθαίνουν όπως φαίνεται πια. Η λειψυδρία σε συνδυασμό με την αδυναμία του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου να συντηρεί υδροβόρες καλλιέργειες, μας οδηγούν σε πιο φυσικές επιλογές. Και ποια επιλογή θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο φυσική από την αρωματική χλωρίδα του νησιού μας , που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή πλούτου και δύναμης?
Σκεφτήκαμε και σχεδιάζουμε λοιπόν, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα εξασφαλίσει τις υποδομές και μέρος της χρηματοδότησης του σχεδίου, να προμηθευτούμε αρωματικά βότανα και στη συνέχεια να τα φυτέψουμε στο χώρο που θα προετοιμαστεί κατάλληλα για το σκοπό αυτό.
Αργότερα ο βοτανόκηπος μας θα μπορούσε να εμπλουτισθεί και με πινακίδα με την ονοματολογία του φυτού.

Η συνάντηση μας- ας το θεωρήσουμε και σαν ανοιξιάτικη γιορτή, για το φύτεμα των βοτάνων θα γίνει στις 25/4/2013 και ώρα 13.30 μ.μ. στους κήπους δίπλα στο αίθριο αμφιθεατράκι της Σχολής

Αγαπητοί συνάδελφοι, καθηγητές , φοιτητές, σας καλούμε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια υιοθετώντας 1 αρωματικό βότανο αντί 1 euro. Απευνθυνθείτε στα «πράσινα ταμεία» μας: « Γραμματεία Ιατρικής» , «Κοινωνικής Ιατρικής», «Βιβλιοθήκη», «Γραμματεία Τομέα Χειρουργικής», « Γραμματεία Τομέα Βασικών Επιστημών», «Γραμματεία Τομέα Μορφολογίας» Σας περιμένουμε !!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ιατρικής

2013-04-10


(ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ) Μεταφορά θέσης πρωτοετών φοιτητών
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕRASMUS 2013-2014
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕRASMUS 2013-2014
Η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων για τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος στο Πρόγραμμα Erasmus το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 συνεδρίασε την Τετάρτη, 27 Μαρτίου. Με βάση τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν, 39 από 42 προπτυχιακοί και 6 μεταπτυχιακοί φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις να μετακινηθούν στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus.

Διαβάστε την ανaκοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2013-04-02


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MOLMEDGP
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Κυτταρική και Γενετική Αιτιολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική των Ασθενειών του Ανθρώπου» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης δέχεται αιτήσεις από υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής, προερχόμενοι από τις σχολές Επιστημών Υγείας και Βιολογικών Επιστημών (Φαρμακολογία, Βιολογία, Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία και Χημεία). Επίσης, αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές που αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν την έναρξη των μαθημάτων (Σεπτέμβριος 2013).

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) και προσφέρεται εξολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι η Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013.

Διευθυντής του ΠΜΣ είναι ο Καθηγητής Δ. Καρδάσης.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://mοlmedgp.med.uoc.gr/
Γραμματεία: Mαίρη Αδαμάκη, Τηλ. 2810-394783, E-mail: adamaki@med.uoc.gr

Διαβάστε την ανaκοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2013-04-02


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ "Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας"
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», διάρκειας 3 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) να υποβάλλουν αίτηση για το ακαδ. έτος 2013-2014, μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΜΣ είναι ο Καθηγητής κ. Τάσος Φιλαλήθης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://mph.med.uoc.gr/
Γραμματεία ΠΜΣ ΔΥ/ΔΥΥ: τηλ. 2810-394615, e-mail: mph@med.uoc.gr

Διαβάστε την προκύρηξη σε πλήρη μορφή ...

2013-03-27


ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΗΣΗ για τους Κύπριους φοιτητές του Π.Κ.
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Mετά από εισήγηση του Πρύτανη καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (312 Η /21.03.2013) - λόγω των έκτακτων συνθηκών της κυπριακής οικονομίας -

ενημερώνουμε τους Κύπριους φοιτητές ότι από σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση. Παρακαλούνται, λοιπόν, να προσέρχονται στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, αντίστοιχα, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους.

Συγχρόνως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέ ρους της Πρυτανείας για εξασφάλιση μέσω του ΚΤΕΛ κάρτας ελευ θέρας για ορισμένο χρονικό διάστημα, θέμα για το οποίο θα υπά ρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

2013-03-21


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3 θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 6 θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 20-05-2013.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2013-03-20


Σεμινάριο "Βιογραφικού Σημειώματος / Γράμματα Ειδικότητας"
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τμήματος Ιατρικής διοργανώνει σεμινάριο για τους φοιτητές με θέμα:
"Προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος", "Γράμματα προς υπευθύνους ειδικότητας"
την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στο Αμφιθέατρο 2, του Τμήματος Ιατρικής
Ώρα έναρξης: 18:00 μ.μ.

Εισηγητής: Σαμώνης Γεώργιος, Καθηγητής Παθολογίας2013-03-05


Υποβολή προτάσεων για την ανάδειξη επιτίμου διδάκτορα 2013
Υποβολή προτάσεων για την ανάδειξη επιτίμου διδάκτορα
του τμήματος Ιατρικής για το έτος 2013


Διαβάστε την προκύρηξη σε πλήρη μορφή ...
Κείμενο υποβολής υποψηφιότητας σε πλήρη μορφή ...

2013-03-05


ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ '12-'13
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2013-02-27


ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ 2013
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗ
Διευθυντής: Γ. Α. Βελεγράκης Καθηγητής ΩΡΛ
ΩΡΛ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ 2013»
(ORL UPDATES 2013)

IAΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Υπεύθυνη Γραμματεία: Ειρήνη Στεφανάκη
Τηλέφωνο: 2810 392348
Fax: 2810 542106
e-mail: istefanaki@yahoo.gr ,gvel@med.uoc.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

2013-01-25

2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 6 θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 6 θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 13-02-2013.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-12-20


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΚΥΛ/ΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
Πρόσκληση για την ανοικτή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο Δημοτικό Μέγαρο «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» (β' όροφος Αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ»), Ανδρόγεω 2, με αφορμή την *Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης *του ευρέος κοινού για μια πολύ σοβαρή ασθένεια, την *Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα.*

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον ρευματολόγο, κύριο Χαράλαμπο Λιναρδάκη για τη νόσο, τα συμπτώματά της και τους τρόπους πρόληψης, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μία απολαυστική παράσταση «Καραγκιόζη».

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης ρευματική νόσος η οποία, αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στις αρθρώσεις και γι΄αυτό αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας ασθενών νεαρής ηλικίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διάγνωση της νόσου μπορεί να καθυστερήσει έως και 10 έτη, καθώς συχνά η νόσος εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ένας συνηθισμένος πόνος στη μέση.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Προκειμένου λοιπόν να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για τα συμπτώματα αυτής της τόσο σημαντικής ασθένειας, πραγματοποιούμε παρόμοιες εκδηλώσεις σε πέντε ακόμα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και τη Λάρισα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα τελεί υπό την αιγίδα της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ο κύριος *Σιδηρόπουλος Πρόδρομος*, καθηγητής ρευματολογίας και διευθυντής της ρευματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα είναι ένας από τους ομιλητές στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσουμε νωρίτερα την ίδια ημέρα), του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, των Ρευματολογικών Κλινικών των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, της Ρευματολογικής Μονάδας του**Πανεπιστημίου Πατρών, της Ρευματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αγ. Παύλος» Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) και του Συλλόγου Οργανώσεων Ατόμων με Ρευματικές Παθήσεις στη Νότια Ευρώπη, «Agora».

Εκτιμώντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σημαντική για την ενημέρωση του κοινού, σας παρακαλούμε να προωθήσετε στα μέλη του ιατρικού τμήματος την πρόσκληση που επισυνάπτεται, καθώς και να μας αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας του κυρίου Βουρδουμπά, προκειμένου να καταστεί δυνατό να πληροφορηθούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εν λόγω εκδήλωση. Θα είναι τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.
Με εκτίμηση,
Σοφία Μιχαλοπούλου

2012-12-10


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3 θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 3 θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 27-11-2012.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-10-02


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2012-2013

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για τις υποτροφίες «Μ. Μ. Μανασσάκη» για το ακαδ. έτος 2012-2013 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής καθημερινά 11-1, έως και την 28/11/2012.

 1. Προκήρυξη υποτροφιών Μανασάκη 2012-2013
 2. Ανακοίνωση Τμήματος Ιατρικής
 3. Αίτηση υποτροφιών Μανασάκη 2012-2013
 4. Φόρμα Σύντομου Βιογραφικού
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/1986


2012-10-31


20ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του 20ου ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΝΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Νοεμβρίου 2012 ώρα 21.00, Candia Maris
Μουσική: Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-10-31


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3 θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 3 θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 27-11-2012.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-10-02


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Η προσπάθεια και οι συνεχείς πιέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης για την αύξηση της επιχορήγησης για τη δωρεάν σίτιση φοιτητών έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την αύξηση του συνολικού αριθμού των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από 1.025 σε 2.213 (1.454 Ρέθυμνο και 759 Ηράκλειο).

Η χορήγηση νέων καρτών δωρεάν σίτισης:
- έχει ήδη αρχίσει στο Ηράκλειο για τους φοιτητές παλαιότερων ετών, και τις αμέσως επόμενες ημέρες και για τους πρωτοετείς.
- στο Ρέθυμνο, αντιστοίχως, στις 22/10/2012 για τους πρωτοετείς, και στις 23/10/2012 για τους φοιτητές παλαιότερων ετών.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης για περαιτέρω αύξηση της επιχορήγησης συνεχίζονται.
Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης

2012-10-19


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΡΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ
Από το γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι θα δοθούν 265 επιπλέον δωρεάν κάρτες σίτισης σε παλαιούς φοιτητές(που έκαναν αίτηση τον Μάιο). Καλούνται οι φοιτητές να περάσουν από τα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας για να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους . Η λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων στα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας.

Τα Γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας Βουτών και Κνωσού είναι ανοικτά 09.00 – 13.00 κάθε ημέρα.

2012-10-16


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ορθοπαιδικής Κλινικής 2012-2013
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Π.Κ. την Τρίτη 09-10-2012
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης και του Δελτίου Τύπου που εστάλη στις 4 Οκτωβρίου 2012 από τα News University http://news.uoc.gr/news/2012/04-10/file1.pdf σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης για *συμβολική αναστολή της λειτουργίας* του Ιδρύματος*την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012*, διευκρινίζεται ότι την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία του Πανεπιστημίου, ούτε θα γίνουν μαθήματα. Εννοείται ότι για υπηρεσίες που για ανελαστικούς λόγους πρέπει να λειτουργήσουν στοιχειωδώς με "προσωπικό ασφαλείας", είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων Διευθυντών να αποφασίσουν.

Όμως είναι σημαντικό πριν, κατά την διάρκεια και μετά την συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα στις *11:00πμ *στο _*Αμφιθέατρο Δ7 *της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου_ με ταυτόχρονη σύνδεση με την _*Αίθουσα της Συγκλήτου* στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών_, *τα μέλη της Πανεπιστημιακή Κοινότητας* *να είναι εκεί*. Έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί ευρεία δημοσιότητα στην εκδήλωση. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καλούνται να είναι παρόντα στο Πανεπιστήμιο από *9:00πμ έως 2:00μμ* Η παρουσία *όλων *είναι *απαραίτητη*.

Από την Πρυτανεία

2012-10-05


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3 θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 3 θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 27-11-2012.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-10-02


ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Εrasmus Intensive Programme PCIP 2013
Erasmus Intensive Programme "From Sound to Ultrasound: Multimedia based Pediatric Cardiology IP" 15 – 26 April 2013, Heraklion, Crete

Faculty of Medicine, University of Crete Partners: Medizinische Universität Wien, Heinrich-Heine- Universität Düsseldorf, Friedrich-Alexander- Universität Erlangen-Nürnberg, Medizinische Universität Innsbruck, Kocaeli University School of Medicine, Medical School, University of Ioannina.

Δικαίωμα συμμετοχής από το Τμήμα μας έχουν μέχρι 5 φοιτητές, προπτυχιακοί (τελευταία 3 έτη-προτεραιότητα όσων θα παρακολουθήσουν κλινική άσκηση παιδιατρικής κατά το εαρινό εξάμηνο) καθώς και μεταπτυχιακοί ή υποψήφιοι διδάκτορες.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012

Αιτήσεις: κ. Ε. Κορτσιδάκη
Γραφείο Erasmus
Iατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης
Τηλ 2810-394797
E mail: intreloff@med.uoc.gr

Συντονιστής: Επίκ. καθ.Ι. Γερμανάκης
Τομέας Μητέρας-Παιδιού
Τηλ/Fax: 2810 392097
Ε mail: germjohn@med.uoc.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

2012-10-02


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής Π.Κ.
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση έξι (6) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το Τμήμα Ιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 06-11-2012.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο.

Διαβάστε περισσότερα ...

2012-09-12


Ψήφισμα Συγκλήτου για την ομαλή λειτουργία των παν/ημίων
ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Συνεδρίαση 304, 19 Ιουλίου 2012
Ψήφισμα για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων

Διαβάστε το Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης ...

2012-07-24


Εκπαιδευτική Ημερίδα Πυρηνικής Ιατρικής
Το Tμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:
"H AΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ"

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 με ώρα έναρξης 9.30 π.μ στην Αίθουσα Μεταπτυχιακών του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα απευθύνεται σε νευρολόγους, νευροχειρουργούς, ακτινολόγους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στην απεικόνιση σε ότι αφορά τις παθήσεις του Νευρικού Συστήματος αλλά και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Η οργανωτική Επιτροπή:
Καρκαβίτσας Νικόλαος, Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής
Κουκουράκη Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής

Διαβάστε το προγραμμα της Ημερίδας ...

2012-06-28


Μεταπτυχιακό Ιατρικής Φυσικής (Προκήρυξη)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ημέρες ενημέρωσης για τις Ιατρικές Ειδικότητες
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τμήματος Ιατρικής στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για «Ημέρες ενημέρωσης για τις Ιατρικές Ειδικότητες» οργανώνει παρουσίαση των μεγάλων ειδικοτήτων Παθολογίας, Χειρουργικής και Παιδιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/6/12 ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών 7Α.

H παρουσίαση θα γίνει αντίστοιχα από τους Καθηγητές κ.κ. Γ. Σαμώνη, Ο. Ζώρα και Ε. Μαντζουράνη.

Από το γραφείο Διασύνδεσης

Ενημερωθείται για πρόγραμμα παρουσίασης των ειδικοτήτων ...

2012-06-19


Σεμινάριο: Περίδεση Λεμφοιδήματος
«Διοργάνωση σεμιναρίου για την περίδεση λεμφοιδήματος» Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες,
Το λεμφοίδημα είναι νόσος που επιφέρει στον ασθενή σημαντική σωματική και ψυχική αναπηρία. Μπορεί να αντιμετωπισθεί ικανοποιητικά, αλλά αυτό απαιτεί την πολύπλευρη προσέγγιση του ασθενούς από ομάδα ιατρών και επαγγελματιών υγείας καθώς και την ενεργή συμμετοχή του ασθενούς και της οικογένειάς του. Βασικό στοιχείο της αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος είναι η συμπιεστική περίδεση. Το σύστημα Mobiderm είναι μία νέα μέθοδος περίδεσης που επιτρέπει την ευκολότερη εφαρμογή από το θεραπευτή, αλλά και την ευκολότερη εκπαίδευση του ασθενή στην εφαρμογή του, με σκοπό την αυτοδιαχείριση.

Στις 23 Ιουνίου 2012 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διοργανώνεται Κλινικό Σεμινάριο με πρακτική άσκηση με θέμα «WORKSHOP ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MOBIDERΜ». Πληροφορίες και φόρμα εγγραφής επισυνάπτονται.
Η οργάνωση γίνεται με συνεργασία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Πολυπαραγοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.) του Π.Γ.Ν.Λάρισας και του Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων (Ι.Α.Π.).
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, εστιάζοντας στον τρόπο εφαρμογής του συστήματος Mobiderm.
Ο αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο δε θα ξεπεράσει τα 45 άτομα και γι' αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας που εξασφαλίζεται με την έγκαιρη εγγραφή. Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή είναι στις 20 Ιουνίου 2012

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ...
Η επιστολή της εκδήλωσης ...
Η φόρμα εγγραφής της εκδήλωσης ...
Η αφίσα της εκδήλωσης ...

2012-06-14


Εκδήλωση: Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Με την υποστήριξη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σε συνεργασία με την ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
Εισηγήσεις – Σχόλια - Αντιπαραθέσεις
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ...

2012-06-07


(*) Νοσοκομειακή - Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Φοιτητών
NEA (*): Επιστολή / Ανακοίνωση των Πρυτανικών αρχών σχετικά με τη Νοσοκομειακή και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Φοιτητών.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-06-06


Προβολές ταινιών με θέμα «Ιατρική και Κινηματογράφος»
Τετάρτη 23 Μαΐου: «Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα
Το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Επιστημών Υγείας του Π.ανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την αρωγή της Νέας κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, συνεχίζει τις προβολές του με θέμα «Ιατρική και Κινηματογράφος».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-05-22


8η Συνάντηση Θεραπευτική των Νευρολογικών Νοσημάτων
Όγδοη συνάντηση αφιερωμένη στην Θεραπευτική των Νευρολογικών Νοσημάτων («Eιghth Aegean Meeting on Neurologic Therapeutics») θα πραγματοποιηθεί στο Capsis Convention Center στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης στις 8 και 9 Ιουνίου 2012 με συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-05-15


Προβολές ταινιών με θέμα «Ιατρική και Κινηματογράφος»
Το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Επιστημών Υγείας του Π.ανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την αρωγή της Νέας κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, συνεχίζει τις προβολές του με θέμα «Ιατρική και Κινηματογράφος».

Διαβάστε το πρόγραμμα των προβολών ...

2012-05-09


Προκήρυξη εισαγωγής φοιτητών για το ΠΜΣ "ΟΠΤΙΚΗ & ΟΡΑΣΗ"
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «ΟΠΤΙΚΗ & ΟΡΑΣΗ» του Τμήματος Ιατρικής για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-05-03


Παράταση εισαγωγής μεταπτυχιακών "MOLMEDGP" 2012
Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή πτυχιούχων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κυτταρική και Γενετική Αιτιολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική των Ασθενειών του Ανθρώπου» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-04-02


Προκήρυξη μεταπτυχιακών "Εγκέφαλος & Νους" 2012
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013.
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-04-02


Προκήρυξη μεταπτυχιακών "Δημόσια Υγεία" 2012
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013.
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-04-02


Προκήρυξη μεταπτυχιακών "Βιοηθική" 2012
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013.
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Βιοηθική».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-04-02


Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών "MOLMEDGP" 2012
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κυτταρική και Γενετική Αιτιολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική των Ασθενειών του Ανθρώπου» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013.
Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Κυτταρική και Γενετική Αιτιολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική των Ασθενειών του Ανθρώπου».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-03-12


TEMPUS TransMedEAST
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα η Πανεπιστημιακή Κλινική ΩΡΛ συμμετείχε με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TEMPUS TransMedEAST. Το πρόγραμμα αφορούσε στην εκπαίδευση και δημιουργία μεσογειακού δικτύου στην ενδοσκόπηση και στην χειρουργική βάσης κρανίου, ειδικότητας ΩΡΛ (2009/2011)

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-03-08


ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης
Ηράκλειο – 24-25 Φεβρουαρίου 2012 – Επιμελητήριο Ηρακλείου

Διαβάστε το πρόγραμμα της Διημερίδας ...

2012-02-24


Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών "Νευροεπιστήμες" 2012
Προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Νευροεπιστήμες» του Τμήματος Ιατρικής για το ακαδ. έτος 2012

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-02-23


Εξετάσεις για ειδικότητα στη Γαλλία
Για φοιτητές/πτυχιούχους Ιατρικής
*Οι εξετάσεις για ειδικότητα στη Γαλλία* στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν επίσης φοιτητές ιατρικής Ελληνικών Πανεπιστημίων θα λάβουν μέρος από 30/5 έως 1/6/2012.
Δηλώσεις συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να γίνουν μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Διασύνδεσης Σχολής Επιστημών Υγείας Π.K.
Email sturnara@med.uoc.gr
και στην ιστοσελίδα: http://www.legifrance.gouv.fr

2012-02-17


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου 2011-2012
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ '11-'12
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ... 3

2012-02-15


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: θέσεων Δ.Ε.Π. Παν/μίου Κρήτης (4 Ιατρικής)
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση έξι (6) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), ως εξής:

1) ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Τ.Κ. 710 03 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, τηλ. 2810 – 394 762)
    α) Αριθμός προκήρυξης : 10820 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 101/3-2-2012, τ. Γ΄)
Τομέας : Βασικών Ιατρικών Επιστημών.
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία».
    β) Αριθμός προκήρυξης : 10822 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 112/6-2-2012, τ. Γ΄) Τομέας : Παθολογίας.
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Καρδιολογία».
    γ) Αριθμός προκήρυξης : 10823 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 112/6-2-2012, τ. Γ΄) Τομέας : Παθολογίας.
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ογκολογία».
    δ) Αριθμός προκήρυξης : 10824 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 101/3-2-2012, τ. Γ΄) Τομέας : Ακτινολογίας.
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Γενική Ακτινολογία-Επεμβατική Ακτινολογία».

2) ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (Τ.Κ. 71409, τηλ. 2810-393700)
     Αριθμός προκήρυξης : 10815 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 101/3-2-2012, τ. Γ΄)
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμογή των Μαθηματικών στην Πληροφορική (Υπολογιστική Γεωμετρία-Θεωρία Αλγορίθμων)».

3) ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ (Τ.Κ. 710 03 Ηράκλειο, τηλ. 2810-394 308 & 394 004)
     Αριθμός προκήρυξης : 10828 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 35/25-1-2012, τ. Γ΄)
Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Πειραματική Φυσική Πλάσματος Χαμηλών Θερμοκρασιών».

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 16-04-2012
(Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αντίστοιχη Γραμματεία Τμήματος. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο)

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-02-15


Θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή (Εργαστήριο Νευρολογίας)
Ζητείται ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής για να εργαστεί στο Εργαστήριο Νευρολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ομάδα Α. Πλαϊτάκη) στο Ηράκλειο Κρήτης. Αυτή η θέση θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας (ΕΣΠΑ- Πρόγραμμα Θαλής) για μία περίοδο 36 μηνών (με αρχή τον Ιούνιο του 2012). Η αμοιβή αναμένεται να είναι περίπου 1500 ευρώ/ μήνα (μεικτά).

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-02-09


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Δύο (2) θέσεων Δ.Ε.Π. Παν/μίου. Κρήτης
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), ως εξής:
1) ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Τ.Κ. 710 03 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, τηλ. 2810 – 394 762)
Αριθμός προκήρυξης : 10821 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 1072/14-12-2011, τ. Γ΄), Τομέας : Παθολογίας.
-Μία (1) θέση στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Γαστρεντερολογία».

2. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (Τ.Κ. 71409, τηλ. 2810-393700), Αριθμός προκήρυξης : 10819 /26-10-2011 (Φ.Ε.Κ. 1099/19-12-2011, τ. Γ΄)
-Μία (1) θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Υπολογιστική-Κυματική Διάδοση».

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 16-3- 2012.

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2012-01-18

2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2011-2012
Αποτελέσματα υποτροφιών ΜΑΝΑΣΑΚΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-12-14


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2011-2012
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2011-2012
Αίθουσα: Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών 7Α

Ημερομηνία Α' Έτος Β' Έτος
 
14 Δεκεμβρίου 10.00 πμ Ιατρική Φυσική Ανατομία Μυοσκελετικού
15 Δεκεμβρίου 10.00 πμ Χημεία Βιοχημεία
16 Δεκεμβρίου 10.00 πμ Βιολογία Φυσιολογία Α


2011-12-05


Απονομή υποτροφιών του Τμήματος Ιατρικής 2011-2012
Απονομή υποτροφιών του Τμήματος Ιατρικής σε υποψήφιους διδάκτορες για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-11-24


Σύμβουλοι Σπουδών Νεοεισαχθέντων Ιατρικής Σχολής
Σύμβουλοι Σπουδών για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές της Ιατρικής Σχολής 2011-2012.
Η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών ενημερώνει τους πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ότι έχει οριστεί για κάθε νεοεισαχθέντα φοιτητή ένα μέλος Δ.Ε.Π. που θα λειτουργεί εθελοντικά ως Σύμβουλος Σπουδών για όλα τα έτη των σπουδών του.
Το έργο των Συμβούλων Σπουδών είναι να καθοδηγούν και να υποστηρίζουν τους φοιτητές στο πρόγραμμα σπουδών τους αλλά και σε προσωπικά προβλήματα που σχετίζονται με τις σπουδές τους, καθώς και να υποδεικνύουν στους φοιτητές τον βέλτιστο τρόπο για την επίτευξη των ατομικών τους στόχων σε κάθε επίπεδο των σπουδών τους. Στα προχωρημένα έτη των σπουδών, οι Σύμβουλοι θα βοηθήσουν τους φοιτητές να διαμορφώσουν την καλύτερη δυνατή αντίληψη για την επαγγελματική τους ζωή.

- Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή...
- Λίστα Ακαδημαϊκών Συμβούλων 2011-2012...

2011-11-24


Erasmus Intensive Programme 2012
"From Sound to Ultrasound: Multimedia based Pediatric Cardiology IP",
23rd April – May 4th 2012
,
Heraklion, Crete, Faculty of Medicine, University of Crete GR,
PCIP: www.med.uoc.gr/pcip2012

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-10-21


Εκδήλωση/Ενημέρωση: Ιατρική Ειδικότητα στη Γερμανία
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας, οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση Ελλήνων Ιατρών καθώς και Πτυχιούχων της Ιατρικής σχολής, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο AMALIA HOTEL (Λεωφόρος Αμαλίας 8 - 10, Αθήνα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-10-14


Εκδήλωση/Ενημέρωση: Ιατρική Ειδικότητα στη Γερμανία
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας, οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση Ελλήνων Ιατρών καθώς και Πτυχιούχων της Ιατρικής σχολής, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο AMALIA HOTEL (Λεωφόρος Αμαλίας 8 - 10, Αθήνα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-10-14


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2011-2012

Ηράκλειο 11 Οκτωβρίου 2011

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για τις υποτροφίες «Μ. Μ. Μανασσάκη» για το ακαδ. έτος 2011-2012 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής καθημερινά 11-1, εκτός Τετάρτης, έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011.

 1. Προκήρυξη υποτροφιών Μανασάκη 2011-2012
 2. Ανακοίνωση Τμήματος Ιατρικής
 3. Αίτηση υποτροφιών Μανασάκη 2011-2012
 4. Φόρμα Σύντομου Βιογραφικού
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/1986


2011-10-13


Κάλεσμα HelMSIC/Γιατρών του Κόσμου για δωρεά φαρμάκων
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) Ιατρικής Κρήτης, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου μας, καλεί ευαισθητοποιημένους φοιτητές να συνεισφέρουν στο έργο τον Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος. Οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν Ιατρική περίθαλψη σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας. Δεν ζητούν χρήματα. Το μόνο που χρειάζονται είναι φάρμακα. Φάρμακα που μας περισσεύουν και περιμένουν στο ντουλάπι μας να λήξουν.
Καλούμε λοιπόν φοιτητές και εργαζόμενους στη Σχολή μας να προσκομίσουν ότι φάρμακο τους περισσεύει είτε στο Γραφείο μας (Απέναντι από τα αμφιθέατρα 2 και 3) είτε στη Γραμματεία του Τμήματος.

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-10-12


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Χειμερινό 2011-2012
Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε (αριστερή στήλη) το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής (Χειμερινό) 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-10-08


Φοιτητικό ΠΑΣΟ περιόδου 2011-2012
Σας ενημερώνουμε ότι από 26/09/2011 ξεκινά η υποβολή αίτησης από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για το φοιτητικό πάσο. Η διαδικασία πλέον θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://paso.minedu.gov.gr.
Για την πρόσβαση στο σύστημα οι προπτυχιακοί φοιτητές θα χρειαστούν username & password που τους χορηγεί το Τμήμα ενώ οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί δεν θα χρησιμοποιούν username & password από το τμήμα αλλά θα δημιουργούν οι ίδιοι λογαριασμό στο σύστημα και θα συμπληρώνουν τα ατομικά στοιχεία που θα τους ζητούνται.

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-09-27


Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ακτινολογίας
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ NΟΣΟΚΟΜEIΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ
(Σειρά 22η ) Οκτώβριος 2011 - Μάιος 2012, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ, ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΕΦΑΛΗ – ΤΡΑΧΗΛΟΣ, ΜΑΣΤΟΣ, ΤΡΑΥΜΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-09-27


Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μαιευτικής-Γυναικολογίας
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Πρωτοτυπώντας αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, οι ομιλίες θα εστιαστούν σε πρωτόκολλα στη Μαιευτική και Γυναικολογία, σε κατευθυντήριες οδηγίες από τα διεθνή κολέγια, καθώς και στην αντιμετώπιση κλινικών προβλημάτων βασισμένη στην ιατρική των ενδείξεων.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα :
· Γενικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας της Μ/Γ κλινικής
· Πρόγραμμα μετεκπαιδευτικών μαθημάτων
i. Διαλέξεις από ειδικευμένους Ιατρούς της κλινικής ή άλλων κλινικών
ii. Ομιλίες - παρουσιάσεις από ειδικευόμενους Ιατρούς της κλινικής
· Διδασκαλία και άσκηση φοιτητών
· Επιστημονικές εκδηλώσεις – Συνέδρια
Στόχος μας είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων σε όλο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής σε συνδυασμό με συμβουλές δεοντολογίας, επικοινωνίας και ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα ...

2011-09-27


Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2011
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Τριών (3) θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση δύο (3) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
(Τ.Κ. 710 03 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, τηλ. 2810.394.762, email: medsec@med.uoc.gr)
Αριθμός προκήρυξης : 14529 π.έ./25-1-2011 (Φ.Ε.Κ. 584/23-8-2011, τ. Γ΄)

α) Τομέας : Μορφολογίας: Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική με Εξειδίκευση στη Γαστρεντερολογία».

β) Τομέας : Βασικών Ιατρικών Επιστημών: Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Φαρμακολογία».

γ) Τομέας : Χειρουργικής: Μία (1) θέση Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Αναισθησιολογία»

(Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 07-11-2011)

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2011-09-08


Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Συνέδριο CoMeet Athens 2011
Ο φοιτητικός σύλλογος Erasmus του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ESN ΚAPA Athens, οργανώνει σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Συνέδριο CoMeet Athens 2011 του ESN

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://esnkapa.org/comeet/
http://esnkapa.org/athens/
http://www.esn.org/

2011-08-30


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Δύο (2) θέσεων Δ.Ε.Π. Τμήματος Ιατρικής
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) για το ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Τ.Κ. 710 03 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, τηλ. 2810 – 394 762)
Αριθμός προκήρυξης : 12732/12-11-2010 (Φ.Ε.Κ. 522/28-7-2011, τ. Γ΄)
α) Τομέας : Μορφολογίας, Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Κυτταρολογία».
β) Τομέας : Βασικών Ιατρικών Επιστημών, Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Κυτταρική Μοριακή Βιολογία».

Διαβάστε την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...

2011-07-29


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Πέντε (5) θέσεων Δ.Ε.Π. στο Παν/μιο Κρήτης
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 4 υποτροφίες για Υποψηφίους Διδάκτορες

Το Τμήμα Ιατρικής προκηρύσσει 4 υποτροφίες για Υποψηφίους Διδάκτορες (ΥΔ) του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 από δωρεές που έγιναν προς το τμήμα. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε ΥΔ που εκπονούν διδακτορικές διατριβές (ΔΔ) στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: 2 υποτροφίες στην Ογκολογία ετήσιας διάρκειας, 1 υποτροφία στην Ογκολογία διετούς διάρκειας, 1 υποτροφία (ανοικτό αντικείμενο) ετήσιας διάρκειας.
Υποβολή αιτήσεων: 1/9/2011 - 30/9/2011

 1. Ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...
 2. Φόρμα Αίτησης
 3. Πρωτόκολλο Ερευνητικού Έργου

2011-07-29


Μεταπτυχιακό Ιατρικής Φυσικής (Προκήρυξη)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Μία θέση Δ.Ε.Π. «Μαιευτική- Γυναικολογία»
To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση μιας (1) θέσης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) στη βαθμίδα του Καθηγητή
και στο γνωστικό αντικείμενο «Μαιευτική- Γυναικολογία».

Αριθμός προκήρυξης : 10623 /11-10-2010 (Φ.Ε.Κ. 471/19-7-2011, τ. Γ΄)
(Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 26-09-2011)

Διαβάστε περισσότερα ...

Μεταπτυχιακό Παν. Αθηνών Κλιν. Βιοχημεία Μοριακή Διαγν.

Πρόσκληση / Προκήρυξη για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική

 1. Ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...
 2. Φόρμα Αίτησης
 3. Προκήρυξη Θέσεων
Για περισσότερες πληροφορίες : http://dbmb.biol.uoa.gr/CBMD/

Μεταπτυχιακό Ιατρικής Φυσικής (Προκήρυξη)
EXTENDED DEADLINE: Eur. Std. Conf. Charité Berlin 2011
06 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Πρόσκληση για δωρεάν Σίτιση - Στέγαση (2011-2012)
Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μυοσκελετικής Ακτινολογίας
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΚΑΛΛΙΑΤΑΚΗ"
Το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΜΕΛΙΣΣΕΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης (Γιαμαλάκη 11) και εκπροσωπείται νόμιμα, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ στα πλαίσια της «ΚΑΛΛΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2010-1011 δώδεκα (12) υποτροφίες ποσού δύο χιλιάδων πεντακοσίων Ευρώ (2.500) έκαστη, εφάπαξ καταβαλλόμενες σε προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα ...

LIVE 2011-Leading Innovative Vascular Education
May 5-8, 2011, Sani Beach Hotel, Chalkidiki, Greece
Organized by: Institute of Vascular Diseases (IVD), Greece

in collaboration with: Stony Brook University, Medical Center NY, USA The aim of LIVE 2011, built on the success of LIVE 2010, held last year in Corfu, is to provide opportunities for any physician dealing with the diagnosis and management of vascular disorders, medical students and nurses, to receive advanced high quality continuing education in the area of vascular disease. Educational and scientific presentations from experts from all over the world, along with discussion, case presentations, vivid debates, and hands-on workshops, are expected to provide the latest significant advances and to encourage the active participation of all delegates. Make sure you visit regularly the website in order to be informed about all updates regarding the Symposium. We do hope LIVE 2011 to become a successful experience for all and we are looking forward to welcoming you to Chalkidiki, Greece!

Official Website: www.live2011.gr, Official Language: English
nformation/Secretariat: Conferre Ltd, Ioannina, Greece
e-mail: info@conferre.gr, admin@live2011.gr
Tel.: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68611

Διαβάστε περισσότερα ...

7th Int. Meeting of Rapid Responses to Steroid Hormones
Rapid Responses to Steroid Hormones
14-17 September 2011, Crete, GREECE

Διαβάστε περισσότερα ...

4ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας
Χανιά 9-10 Απριλίου 2011
Το 4ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας με θέμα Κυήσεις υψηλού κινδύνου διοργανώνεται στα Χανιά την 9η και 10η Απριλίου 2011, από την Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης και τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιέχει ομιλίες διακεκριμένων Ελλήνων και εκ Βαλκανικών χωρών ξένων προσκεκλημένων καθώς και ελεύθερες ανακοινώσεις.
Διαβάστε περισσότερα ...

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ 2010-2011

Ηράκλειο 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για τις υποτροφίες «Μ. Μ. Μανασσάκη» για το ακαδ. έτος 2010-2011 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής καθημερινά 11-1, εκτός Τετάρτης, έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

 1. Διαβάστε πρώτα την ανακοίνωση σε πλήρη μορφή ...
 2. Προκήρυξη υποτροφιών Μανασάκη 2010-2011
 3. Αίτηση υποτροφιών Μανασάκη 2010-2011
 4. Φόρμα Σύντομου Βιογραφικού
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/1986
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ & ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ

Τω Εξοχοτάτω εν Ιατροίς κυριω Οδυσσεί Ιωάννη Ζώρα,
Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Εις Ηράκλειον-Κρήτης
Διαβάστε την επιστολή...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ & ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ

Τω Εξοχοτάτω εν Ιατροίς κυριω Οδυσσεί Ιωάννη Ζώρα,
Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Εις Ηράκλειον-Κρήτης
Διαβάστε την επιστολή...

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Στο πλαίσιο του διεπιστημονικού διατμηματικού μαθήματος ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ (3 Δ. Μ. και 5 ECTS), το οποίο διδάσκεται το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 στο Πανεπιστήμιο μας με τη θεματική ενότητα «ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για τις προπτυχιακές φοιτήτριες/ προπτυχιακούς φοιτητές θα πραγματοποιηθεί μάθημα από τον

Κωνσταντίνο Καφέτσιο
(Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής και Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης)

με θέμα

«Κοινωνικές και Ψυχολογικές Διαστάσεις του Ευ-Ζην: Επιπτώσεις για μια Ανθρωποκεντρική Ανάγνωση της Ανάπτυξης»
την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 στις 18.00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά...
2010

Ανακοινώσεις Βιβλιοθηκης

Σεμινάριo μεταπτυχιακών, Βιβλιοθήκη Ιατρικής
Η Βιβλιοθήκη Ιατρικής έχει προγραμματίσει για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος «ΠΜΣ Δημόσιας Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» σεμινάριο με θέμα : «Χρήση της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης και δυνατότητα εύρεσης επιστημονικής βιβλιογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης Ιατρικής στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη 10:00 π.μ. – 12:00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Βιβλιοθήκη Ιατρικής στην κα Γιώτα Διαμάντη ή τηλεφωνικά στο 2810 394763

OAPEN (Open Access Publishing in European Networks)
BMJ Group(British Medical Group)
Συνδρομές 2010 Ιατρικής Βιβλιοθήκης
Πληροφορίες και συμβουλές για την χρήση του καταλόγου ηλεκτρονικών περιοδικών της βιβλιοθήκηςΕξέλιξη προγράμματος Εύδοξος

Αγαπητοί συνεργάτες, Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων οφείλουν να δημοσιεύουν τον κατάλογο με τα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους και τα αντίστοιχα σε αυτά προτεινόμενα διδακτικά συγγράμματα στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος και στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματός τους.
Προς διευκόλυνσή σας, σας αποστέλλουμε το σύνδεσμο στον Εύδοξο, που περιλαμβάνει την αντίστοιχη πληροφορία προκειμένου να τον αναρτήσετε στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος και του Τμήματός σας:

https://service.eudoxus.gr/secapp/public/?secretariatId=2026

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στο Εύδοξος, θα έχετε τη δυνατότητα να τα τροποποιείτε μέχρι την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία, πέρα της οποίας καμία αλλαγή δε θα είναι εφικτή. Σας παρακαλούμε να προβείτε σε μία τελική επαλήθευση των στοιχείων για τα βιβλία που έχετε καταχωρίσει έως τώρα, και να συμπληρώσετε τυχόν ελλιπή πληροφοριακά στοιχεία (π.χ παράμετροι διανομής).

Στη διάθεσή σας,

Γραφείο Αρωγής Χρηστών Εύδοξος

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ιατρικής Φυσικής

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Μ/Γ Κλινικής

Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα.   

Προκήρυξη τεσσάρων θέσεων Δ.Ε.Π.

4o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ

16 - 17 Οκτωβρίου 2010

Διαβάστε περισσότερα.   

Erasmus Intensive Programme PCIP

GREEK SOCIETY OF PHARMACOLOGY - 6th MEETING

3ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο

Μαιευτικής - Γυναικολογίας. Το πρόγραμμα σε μορφή pdf.

Διαβάστε περισσότερα στον δικτυακό τόπο http://www.pagritiogynaikologiko2010.com

Symposium on Medical Education

2o Παγκρήτιο Συνέδριο

2ο Παγκρήτιο Συνέδριο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση κα την ψυχική ασθένεια
, από τον καθηγητή κύριο Α. Βγόντζα.

Διαβάστε περισσότερα στον δικτυακό τόπο http://www.psych.gr
2009

Ημερίδα

Ημερίδα προς τιμήν του
Ομ. Καθ. Βιοχημείας κ. Β. Ζαννή

Διαβάστε Περισσότερα ...

Υποτροφίες - 2009

3o Διαπανεπιστημιακό Συνέδρειο

Διαπανεπιστημιακό Διανοσοκομειακό Συνέδρειο Μαιευτικής Γυναικολογίας
16-18 Οκτωβρίου 2009
www.3diapanepistimiako.mdcongress.gr

Διαβάστε Περισσότερα ...

Σεμινάρια ΤΒΙΕ

NGF receptors mediate the neuroprotective effects of DHEA
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων 2009-10

Υποτροφία εις μνήμην Δημήτη Βασιλάκη

7th International Symposium

7th International Symposium on the History of Anaesthesia
1-3 October 2009
Creta Maris Conference Centre Hersonissos – Heraklion, Crete, Greece
www.ISHA2009.com

Διαβάστε Περισσότερα ...

9th WONCA Rural Health World 2009 Conference

12 - 14 Ιουνίου 2009
9th WONCA Rural Health World 2009 Conference
http://www.ruralwonca2009.org/

Διαβάστε Περισσότερα ...

Αναγόρευση του C.Jordan σε Επίτιμο Διδάκτορα

14η Μαΐου 2009
7.00 μμ. στο Αμφιθέατρο πτέρυγας
Μεταπτυχιακών Σπουδών, Τμήμα Ιατρικής, Βούτες-Ηράκλειο

Διαβάστε Περισσότερα ...

The Fifth Aegean Meeting on Neurologic Therapeutics

19o Παγκρήτιο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Συμπόσιο

 

 

© 2009 Ιατρική Σχολή Π.Κ. Δημιουργία / Διαχείριση Εικονικά Εργαστήρια Ιατρικής VML – (Φιλοξενία/Υποστήριξη Υπολογιστικό Κέντρο Βουτών)